Nečuveno: Prilazi za osobe u kolicima blokirani "mugićima" i žardinjerama

Na fotografijama se vidi da je na pojedinim mjestima postavljeno i više stubića, a na jednom prilazu je postavljena čak i žardinjera
6 komentar(a)
Prilaz za osobe u kolicima, Foto: Udruženje mladih sa hendikepom (Facebook)
Prilaz za osobe u kolicima, Foto: Udruženje mladih sa hendikepom (Facebook)
Ažurirano: 16.09.2014. 19:23h

Podgorica je prilikom izrade novih i rekonstrukcije starih saobraćajnica u gradu dobila i posebne prilaze koji su namijenjeni osobama koje koriste kolica, a olakšavaju vožnju biciklima, kada već nema biciklističkih staza u glavnom crnogorskom gradu.

Međutim, fotografije koje je na svom FB profilu objavilo Udruženje mladih sa hendikepom, pokazuje da je dobar dio tih prilaza neupotrebljiv, jer su "stručnjaci" gradske uprave posred mnogih postavili zaštitne stubiće (popularne "mugiće").

Na fotografijama se vidi da je na pojedinim mjestima postavljeno i više stubića, na jednom prilazu je postavljena čak i žardinjera a na drugom čak i stub semafora.

Jedan član Udruženja slikao je i službeni trotoar ispred zgrade u kojoj je, između ostalih, smješteno i Ministarstvo finansija - na slici se vide automobili parkirani na način da onemogućuju prolaz, ne samo osobama u kolicima, već i pješacima.

Iz Udruženja su saopštili da su fotografije proslijedili policiji pa ostaje da se vidi da li će neko reagovati i omogućiti da svi građani i gosti Podgorice mogu koristiti gradske saobraćajnice bez poteškoća.

Bonus video: