ANB: Mandić da ponudi dokaze za teške optužbe

Lider Nove Andrija Mandić kazao je da iza pokušaja ubistva njegovog bratanića Danila Mandića stoje "djelovi ANB-a koji su povezani sa organizovanim kriminalom”
549 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.03.2012. 14:58h

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) negirala je danas optužbe Andrije Mandića da je umiješana u pokušaj ubistva njegovog bratanića, ocjenjujući da se radi o teškoj optužbi za koju lider Nove srpske demokratije (NOVA) treba da ponudi konkretne dokaze.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je da iza pokušaja ubistva njegovog bratanića Danila Mandića stoji Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), odnosno “djelovi ANB-a koji su povezani sa organizovanim kriminalom”."Apsolutno su netačne tvrdnje Andrije Mandića da, iza pokušaja ubistva njegovog bratanića Danila, stoji ANB, ili preciznije djelovi ANB povezani sa organizovanim kriminalom", kaže se u reagovanju ANB dostavljenom agenciji MINA.Ocjenjuje se da je riječ o veoma teškoj optužbi, za koju je poslanik Mandić trebalo da ponudi i konkretne dokaze.

"ANB će insistirati da to i učini. U suprotnom, ANB će smatrati da se Mandić bavi klevetama na račun ove institucije"

"ANB će insistirati da to i učini. U suprotnom, ANB će smatrati da se Mandić bavi klevetama na račun ove institucije", kaže se u saopštenju. ANB je, kako se navodi, nakon današnjih navoda Mandića kontaktirala Upravu policije koja je saopštila da su napadači identifikovani, da je protiv njih pokrenut krivični postupak. "Odnosno da su procesuirani nadležnom tužiocu, koji će preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti".ANB je saopštila da se neće baviti komentarisanjem ostalih navoda Mandića.

Mandić: Danilo nije imao nikakvih sukoba

Mandić je na konferenciji za novinare, posvećenoj napadu na njegovog bratanića Danila i člana glavnog i izvršnog odbora Nove Radosava Jokića, rekao da njegov sinovac, kojeg su u ponedjeljak, prema saopštenju iz Uprave policije, napali Zagoričani Mišo Vešović (27) i Danilo Vukićević (24), nije imao nikakvih sukoba, niti je nanio bilo kakvo zlo “onima koji su pokušali da ga ubiju”, te da jednog od dvojice napadača čak i ne poznaje.

“Razlog što su oni to učinili je moja politička aktivnost vezana za pokretanje parlamentarne istrage i utvrđivanje činjenica oko korupcije prilikom prodaje Telekoma.

Nedavno sam pozvao i predsjednika DPS-a da ga součim na Komisiji za kontrolu postupka privatizacije sa Kuznjecovim i sjećate se svih tih scena. Kao što možete da pretpostavite da je gencija bila u funkciji azaštite lika i djela predsjednika DPS-a”, rekao je Mandić.

"Jedva preživio napad"

Navodeći da je njegov bratanić “jedva preživio napad”, on je rekao da sa gnušanjem želi da ukaže javnosti na sve činjenice i pošalje poruku da ga niko neće zastrašiti.

“Fraktura lobanje je jedna od najozbiljnijih povreda koje može da izdrži ljudsko biće. Nezavisno od te dvije barabe i nitkova, da nijesu to uradili oni, uradio bi neko drugi”, uvjeren je Mandić.

Kazao je i da njegov bratanić i napadači nijesu imali ranijih sukoba, ali se prisjetio nerprijatnosti u referendumskoj noći 2006. godine

Poručujući da će nastaviti sa još većom upornošću da utvrđuje činjenice oko korupcije u privatizaciji Telekoma, Mandić je rekao da će uraditi sve kako bi građani osvojili slobodu, te da će kriminalce i barabe koji u gradskim i prigradskim naseljima maltretiraju poštene građane stići ruka pravde koja će ih smjestiti gdje zaslužuju.

Kazao je i da njegov bratanić i napadači nijesu imali ranijih sukoba, ali se prisjetio nerprijatnosti u referendumskoj noći 2006. godine.

“Kada je jedan od tih lica, zajedno sa još jednim iz Zagoriča, a obojica su povezani sa ANB, dolazili ispred moje kuće i pucali iz mitraljeza, navodno proslavljajući pobjedu njihovog državnog konceprta. Ništa tada policija nije uradila”, rekao je Mandić.

On se zahvalio važnim međunarodnim institucijama koje su pokazale interesovanje za čitav slučaj.

Bonus video: