Osniva se Savjet za štampu. Poziv štampanim medijima da se priključe

Smatramo da je interes profesije iznad bilo kojih drugih interesa i da je formiranje Savjeta za štampu neophodan korak
0 komentar(a)
novine, Foto: Luka Zeković
novine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.03.2012. 14:02h

Radna grupa Savjeta za štampu, samoregulatornog tijela štampanih medija sa nacionalnom pokrivenošću u Crnoj Gori, razmotrila je Nacrt statuta Savjeta za štampu i ostala prateća dokumenta.

Iz radne grupe je saopšteno da je jednoglasno prihvaćen Nacrt statuta, kojim se definiše rad Savjeta za štampu i ostvarivanje ključnih funkcija, kao što su poštovanje Kodeksa novinara CG, unapređenje profesionalnih standarda, striktno poštovanje etičkih normi, te način rješavanje predstavki građana i institucija.

"Radna grupa poziva sve štampane medije u Crnoj Gori sa nacionalnom pokrivenošću, da do 26.marta pristupi ovom tijelu i uzmu učešća u finalizovanju dokumenata za Osnivačku skupštinu Savjeta za štampu i tako doprinesu profesionalizaciji medijske scene. Smatramo da je interes profesije iznad bilo kojih drugih interesa i da je formiranje Savjeta za štampu neophodan korak ka unapređenju medijskog ambijenta i podizanja profesionalnih standarda na još veći nivo", piše u saopštenju.

Radna grupa, koju čine predstavnici dnevnika Dan i Vijesti kao i nedjeljnika Monitor, koji po tiražu i uticaju pokrivaju preko 80 odsto crnogroskog tržišta, poziva sve zainteresovane štampane medije sa nacionalnom pokrivenošću da svoje prijedloge i sugestije oko učešća u osnivanju i radu Savjeta za štapu pošalju na mejl nikola@dan.co.me ili mihailo.jovovic@vijesti.me.

Bonus video: