Posavjetujte se sa stručnjacima prije renoviranja

Nakon velikog interesovanja, brojnih besplatnih konsultacija i dugogodišnjeg rada na našim prostorima, iz Velux-a su odabrali nekoliko najčešćih pitanja svojih korisnika

36904 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Kada želite da renovirate dom, prvo zamišljate kako ćete uživati provodeći vrijeme u novom prostoru i stvarate ideju i sliku željenog ambijenta. Neko voli da potraži inspiraciju u katalozima enterijera, neko pak želi biti potpuno jedinstven i osmisliti sam sve detalje. Prije nego što počnete da razmišljate i o dizajnu, bojama i svim finim finalnim radovima ipak krenite od početka, jer je za savršen prostor potrebno mnogo više od same ideje.

Odakle početi? Da li se uopšte isplati renovirati dom, koliki bi bili ukupni troškovi, koliko bi trajali radovi, koje materijale koristiti...toliko je pitanja i nedoumica već na samom startu. Kako uopšte doći do odgovora? Oni koji imaju potkrovlje znaju da su im na raspolaganju besplatne konsultacije i posjete Velux stručnjaka koji im mogu predložiti najbolje rješenje, što umnogome olakšava cijeli proces renoviranja.

Nakon velikog interesovanja, brojnih besplatnih konsultacija i dugogodišnjeg rada na našim prostorima, iz Velux-a su odabrali nekoliko najčešćih pitanja svojih korisnika, od kojih izdvajamo:

Kako da se zaštitim od toplote u potkrovlju?

Visoke ljetnje temperature ljeti mogu u potkrovljima predstavljati problem, ukoliko prozori nemaju zaštitu od toplote i nije urađena kvalitetna izolacija. Velux kao jednostavno rješenje preporučuje kvalitetnu zaštitu sa spoljašnje strane, što se može postići spoljnom mrežicom koja na efikasan način apsorbuje toplotu i uz to pravi blago zamračenje u prostoru. Osim mrežice mogu se koristiti i aluminijumske spoljašnje roletne.

Da li lim ili betonska ploča mogu predstavljati problem kada su krovni prozori u pitanju?

Velux proizvodi se mogu prilagoditi raznim krovnim pokrivačima i različitim stepenima nagiba i kada je u pitanju limeni krov, a uz odobrenje statičara odgovornog za konstrukciju krova moguće je otvarati čak i one betonske.

Koliko traje zamjena ili ugradnja novog krovnog prozora i da li Velux ima majstore koji to rade?

Prosječna ugradnja prozora traje tri sata. Radi je oformljena, sertifikovana grupa VKM (VELUX KLUB MAJSTORA) koja izdaje i pisane garancije o pravilnoj ugradnji, a iza čijeg rada stoji Velux kompanija.

foto: Velux

Da li je moguća zamjena starih prozora i da li se i dalje proizvode u toj dimenziji?

Prozori se ne proizvode po mjeri, već isključivo kroz serijske, standardizovane dimenzije i prilagođavaju se na vrlo jednostavan način. Osim zamjene, važno je napomenuti da se za dugoročnost prozora preporučuje redovan servis nakon svake dvije do tri godine i da je za to potrebno kontaktirati lokalnog predstavnika prodaje.

Da li je moguće dogovoriti posjetu stručnjaka u bilo kojem gradu u Crnoj Gori?

Da, za potpuno besplatne konsultacije i posjete na teritoriji cijele Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći u donošenju pravih odluka kada je u pitanju izbor materijala i proizvoda koji su vam potrebni za renoviranje potrkrovlja.