Đeljošaj: Dogovoreno da se razmotri korekcija mjera za Tuzi

Dogovoreno je, kako je naveo predsjednik Opštine Tuzi, da Savjet još više sarađuje sa opštinama prilikom donošenja mjera i zajednički raditi na poštovanju protivepidemijskih mjera

60238 pregleda 313 reakcija 66 komentar(a)
Đeljojšaj, Foto: Luka Zeković
Đeljojšaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.02.2021. 23:22h

Institut za javno zdravlje i Savjet za borbu protiv koronavirusa će, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, u narednih 48 sati razmotriti korekciju postojećih mjera za Opštinu Tuzi, "koje će važiti od ponedjeljka, 1. marta".

To je, kako je saopštio predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, dogovoreno nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

Dogovoreno je, kako je dodao, i da Savjet još više sarađuje sa opštinama prilikom donošenja mjera i zajednički raditi na poštovanju protivepidemijskih mjera.

Đeljošaj je istakao da su Opština Tuzi i njeni građani primjer kako su se poštovale mjere u prethodnih 11 mjeseci i "naravno da će dati svoj doprinos da se još više popravi epideomoloska situacija u državi".

Kazao je da Tuzi u posljednja tri mjeseca imaju stabilnu epidemiološku situaciju zahvaljujući poštovanju mjera od strane građana, kojima se još jednom zahvalio.

"Do donošenja novih mjera, pozivamo naše sugrađane do poštuju postojeće mjere koje su na snazi", objavio je Đeljošaj na Fejsbuku.

Na toj društvenoj mreži je ranije naveo da su mjere koje je Vlada donijela 24. februara, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u Opštini Tuzi, zvanično dostavljene toj lokalnoj samoupravi.

"Mjere koje su donijete za Opštinu Tuzi sa rokom važenja su do 10. marta", napisao je tada Đeljošaj.

Bonus video: