Budva: Uhvaćeno 20 grla lutajuće stoke, odvedena u karantin u Spuž

Ovo je samo prva u nizu akcija koja će biti sprovedena u Budvi, nakon što je veliki broj gradjana prijavio uništavanje imovine od strane goveda koja su bila bez nadzora. Mjesne zajednice Brajići, Bečići, Sveti Stefan i Petrovac u nekoliko navrata su pozivale Opštinu da reaguje

27183 pregleda 182 reakcija 74 komentar(a)
Sa mjesta gdje je stoka uhvaćena, Foto: Čitalac Vijesti
Sa mjesta gdje je stoka uhvaćena, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 16.04.2021. 22:57h

U okviru velike akcije koja je danas sprovedena u saradnji Opštine Budva i Ministarstva poljoprivrede, uhvaćeno je 20 grla lutajuće stoke, koja je utovarena u kamion i odvedena u karantin u Spuž.

Stoka, koja nije imala oznake uhvaćena je kod manastira Praskvica, gdje je asistenciju pružila Komunalna policija i inspekcija , a na licu mjesta bio je i veterinarski inspektor. Resorno ministarstvo poslalo je specijalizovani kamion u koji je stoka utovarena.

Ovo je samo prva u nizu akcija koja će biti sprovedena u Budvi, nakon što je veliki broj gradjana prijavio uništavanje imovine od strane goveda koja su bila bez nadzora. Mjesne zajednice Brajići, Bečići, Sveti Stefan i Petrovac u nekoliko navrata su pozivale Opštinu da reaguje.

Bonus video: