Sjednica Tužilačkog savjeta odložena zbog zahtjeva porodice Mašnić da prisustvuje

Mašnići tvrde da je tužiteljka Lukovac sa policajcima u zapisniku o uviđaju navela da je navodno postojao saobraćajni znak da se na tom dijelu izvode građevinski radovi

17030 pregleda 189 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Biljana Nikolić
Foto: Biljana Nikolić

Sjednica Tužilačkog savjeta odložena je jer su članovi porodice poginulih Đorđija i Vuka Mašnića tražili da prisustvuju sjednici tog tijela.

Članovi Tužilačkog savjeta nijesu ni došli na sjednicu, kojaje trebalo da se održi u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštvau Podgorica, gdje je Mašniće dočekalo pojačano prisustvo policije.

Neđeljko Mašnić, sin i brat Đorđija i Vuka Mašnića poginulih prije tri godine u udesu kod Jasenovog polja, tražio je da sa advokatom prisustvuje sjednici Tužilačkog savjeta.

Porodica Mašnić podnijela je pritužbu TS-u zbog načina postupanja tužiteljke Sofije Lukovac, koja je dužila predmet o nesreći.

Mašnići tvrde da je tužiteljka Lukovac sa policajcima u zapisniku o uviđaju navela da je navodno postojao saobraćajni znak da se na tom dijelu izvode građevinski radovi.

dopis Mašnići
foto: Biljana Nikolić

Aleksa Mašnić, sin i brat, ispričao je da je Unutrašnja kontrola rada Uprave policije utvrdila da je službenik policije Ranko Ćetković nezakonito u zapisniku nesreće unio neistinite navode da su postojali znakovi upozorenja na dijelu puta, gdje se dogodila tragedija.

Mašnić tvrdi da cijelu uviđaj neprofesionalno urađen - vrijeme nesreće je netačno, dionica gdje je došlo do udesa nije precizno izmjerena.

Ćetković je disciplinski kažnjen, dok je pet službenika UP pred Unutrašnjom kontrolom izjavilo da nikada tu i nije bilo znakova da se izvode radovi.

Porodica Mašnić zatražila je ranije od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se uključi u slučaj kako bi konačno bili rasvijetljeni svi detalji tragedije koja se desila na na magistralnom putu Nikšić-Plužine.

Đorđije i Vuk Mašnić su, sa dijela puta sa koga je skinut gornji dio asfalta zbog rekonstrukcije, sletjeli u jarak i poginuli na licu mjesta, a policiji je za nesreću javio šumar koji je obilazio teren.

Bonus video: