Tadić: Nabavljen dron za snimanje onih koji namjerno izazivaju požare

"Sa Upravom policije smo u komunikaciji, tako da sve sumnjive situacije snimamo i direktno šaljemo njima na procesuiranje", kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja

13554 pregleda 1082 reakcija 13 komentar(a)
Tadić, Foto: Privatna arhiva
Tadić, Foto: Privatna arhiva

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić od danas imaju i sopstvenu podršku iz vazduha.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić kazao je "Vijestima" da su, poslije dvije nedjelje iscrpljujuće borbe sa šumskim požarima, kao i osnovanih sumnji da je većina namjerno podmetnuta, od sopstvenih sredstava kupili dron visokih performansi za snimanje iz vazduha, kojim će snimati požare, tražiti lakše šumske puteve za vozila i ljudsvo, obilaziti kritična mjesta i "snimati nesavjesne građane koji namjerno izazivaju požare".

"Sa Upravom policije smo u komunikaciji, tako da sve sumnjive situacije snimamo i direktno šaljemo njima na procesuiranje", naveo je Tadić.

Najavio je da počinju sa svakodnevnim obilascima Trebjese, Uzdomira, Budoša, Tovića, Deponije, kao i drugih lokaliteta u toj opštini.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da sa kolegama iz Uprave policije pronađemo i procesuiramo sve one koji na bilo koji način uništavaju i pale naše šume", kazao je Tadić.

Bonus video: