Besplatnim ljekarskim pregledima obilježili Svjetski dan srca

Građani su bili u prilici da besplatno izmjere krvni pritisak i da dobiju vaučere za mjerenje kompletnog nalaza masnoće u krvi

3572 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro
Ažurirano: 25.09.2021. 15:03h

Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost obilježili su danas Svjetski dan srca u novom parku u Tološkoj šumi.

Građani su imali priliku da besplatno izmjere krvni pritisak i da dobiju vaučere za mjerenje kompletnog nalaza masnoće u krvi. Osim toga su, kako je saopšteno iz Glavnog grada, i farmaceutske kuće dale svoj doprinos, te obezbijedile programe ishrane i razne suplemente.

"Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost omogućili su građanima Podgorice i svim posjetiocima da besplatno izmjere težinu i visinu, ali i da izračunaju Body mass index. Uz to, program su pratili fitnes i plesni časovi, kao i sportska takmičenja", navodi se u saopštenju.

Iz lokalne samouprave su kazali da su brojni sugrađani iskoristili ponuđene mogućnosti i da su izuzetno zadovoljni odzivom, naročito sugrađana starije životne dobi.

Kazali su da će Glavni grad nastaviti da podržava akcije i organizovati manifestacije koje promovišu zdrave stilove života. Pozvali su građane da vode računa o svom zdravlju, te da redovno obavljaju ljekarske preglede i praktikuju sportske i rekreativne aktivnosti.

Bonus video: