Srzentić u Vašingtonu: Raduje podrška reformi javne uprave i digitalnoj transformaciji

Ministarka kazala da je imala niz uspješnih sastanaka sa liderima iz oblasti digitalizacije, inovacija i javne uprave

3417 pregleda 8 komentar(a)
Srzentić sa predstanicima Svjetske banke, Foto: twitter.com/TamaraSrzentic
Srzentić sa predstanicima Svjetske banke, Foto: twitter.com/TamaraSrzentic

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić kazala je da je danas u Vašingtonu imala niz uspješnih sastanaka sa liderima iz oblasti digitalizacije, inovacija i javne uprave. Raduje, kako je navela, što Crna Gora može imati njihovu podršku u predstojećem periodu reforme javne uprave i digitalne transformacije.

Srzentić je predstavnicima Svjetske banke (SB) Robijem Senderovičem i Anjom Vodopjanov razgovarala o formalizovanju planova u dijelu podrške SB za "Montenegro digital" - kancelariju za digitalne servise u Vladi, kao i o uvođenju tehnologija i korporativnih praksi u javnu upravu, sa ciljem efikasnije i optimalnije javne uprave.

"Sa Trevisom Murom, osnivačem Congress Fellows i i Congressional Digital Service Fellowship programa u Kapitol hilu sam razgovarala na temu osnaživanja Vlade Crne Gore i Parlamenta u dijelu inovacija, rješavanja digitalnih izazova kroz udruživanje snaga ICT stručnjaka SAD i Crne Gore", navela je Srzentić na Tviteru.

Istakla je da su i reforma javne uprave i digitalna transformacija izazovi za sve administracije svijeta, te da se zato najbolje sprovode primjenom iskustava i ekspertiza od onih koji taj proces u svojim vladama uspješno vode.

"Moja misija je jasna - uvijek ću zagovarati i otvarati mogućnosti da u javnoj upravi primijenimo najbolja iskustva i rješenja razvijenih zemalja, osnažimo ljude jer su oni pokretači promjena i pokrenemo sistemske inicijative koje će imati značajan uticaj na Crnu Goru", zaključila je Srzentić.

Bonus video: