Protest u Baru: Ispitati sporne slučajeve, da se javi ko je nezadovoljan tretmanom u porodilištu ili ginekologiji

Jedna od učesnica protesta je kazala da je direktor bolnice rekao da će po prijemu pritužbi Komisija istražiti slučajeve

14347 pregleda 18 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Printscreen Facebook
Sa protesta, Foto: Printscreen Facebook

Zbog smrti porodilje A.H. (26) iz Bara u podne je ispred Opšte bolnice u Baru održan protest na kome su okupljeni građani i građanke zahtijevali da se ispita ovaj ali i svi sporni slučajevi, te da ljekari pokažu humanost - da znaju da se ophode prema pacijentima.

"Ako ima neko ko nije zadovoljan tretmanom u porodilištu ili ginekologiji, da se javi, kako bismo organizovali sastanak sa direktorom bolnice i prijavili svoje slučajeve", kazala je jedna od učesnica protesta, piše RTCG.

Istakla je da im je direktor bolnice Igor Karišik rekao da će, po prijemu pritužbi, Komisija istražiti sve slučajeve.

Porodilja je preminula u srijedu u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici Bar.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović kazala na konferenciji za medije da smrt porodilje nema nikakve veze sa infekcijom kovidom-19.

“Ona je operisana u OB Bar, životno ugrožena je transportovana ka KCCG, urađeno je sve da ostane živa, međutim, terapija nije dala očekivani odgovor i ona je nažalost preminula”, navela je Radulović i dodala da detalje ne može da iznosi zbog zaštite privatnosti.

Iz OB Bar zahtijevaju da nezavisna stručna komisija utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem i saopšti ih crnogorskoj javnosti.

"Razumijemo bol njene porodice i prijatelja, kao i sumnju svih dobronamjernih ili manje dobronamjernih ljudi, da je njena smrt posljedica ljekarskog nemara ili nestručnosti, ali ipak tražimo da se nijedan ljekar unaprijed ne proglašava krivcem", kazali su iz menadžmenta barske bolnice.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije danas da će Komisija za kontrolu kvaliteta rada detaljno ispitati slučaj porodilje, te da će u barskoj bolnici danas boraviti eneralni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta Slobodan Mandić i generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu Slađana Ćorić.

Bonus video: