Pljevlja: Direktorka podnosi prijavu zbog "Lade"

”Kombi vozilo već tri godine je neispravno i parkirano je u blizini gradskih benzinskih pumpi. Uprava škole za ovo vozilo ne posjeduje saobraćajnu dozvolu. Zašto kombi nije popravljan već je prepušten propadanju, to je pitanje na koje odgovor treba da da prethodni direktor”, kazala je Bujišić

8725 pregleda 2 komentar(a)
Foto: -
Foto: -

Iako imaju dva vozila u svom vlasništvu, uprava pljevaljske seoske škole “Mile Peruničić”, ima problema da organizuje prevoz učenika, iz udaljenih sela do matične škoe u Maoču.

Za to je kako tvrdi vršiteljica dužnosti direktora škole Svetlana Bujišić, odgovoran prethodni direktor, koji nije na vrijeme preduzeo potrebne aktivnosti, kako bi se vozila osposobila i počela koristiti za prevoz djece.

Upravljanje školom u kojoj nastavu pohađa četrnaest učenika od prethodnog direktora Bojana Bajčete preuzela je početkom avgusta.

Bajčeta, kojeg je razriješilo Ministarstvo prosvjete, nije se, tvrdi v.d. direktora, pojavio na primopredaji dužnosti.

Zbog kvara školskog kombija, više od tri godine učenike do matične škole u Maoču, prevozi svojim privatnim vozilom, vozač kombija, koji je zaposlen u toj obrazovnoj ustanovi. Njemu je Ministarstvo prosvjete u mandatu prethodnog ministra plaćalo gorivo za prevoz učenika.

”Kombi vozilo već tri godine je neispravno i parkirano je u blizini gradskih benzinskih pumpi. Uprava škole za ovo vozilo ne posjeduje saobraćajnu dozvolu. Zašto kombi nije popravljan već je prepušten propadanju, to je pitanje na koje odgovor treba da da prethodni direktor”, kazala je Bujišić.

Kazala je da škola ne posjeduje saobraćajnu dozvolu za kombi vozilo i da ne zna šta je sa njom bilo.

”Posjedujemo saobraćajnu dozvolu od vozila ‘lada niva’, ali ne znamo gdje je to vozilo. Pokušali smo da saznamo šta je sa njim bilo, ali do sada nikakvu informaciju nismo dobili”, rekla je Bijišić.

Kazala je da će podnijeti prijavu policiji kako bi se utvrdilo gdje je vozilo, koje je prije dvije godine Opština Pljevlja donirala školi u Maoču.

”Za ‘ladu nivu’ posjedujemo samo saobraćajnu dozvolu, a vozilo nikad nije stiglo do škole. Interesovala sam se za sudbinu vozila, ali za sada nikakve informacije nisaam dobila i zato sam odlučila da sve prijavim policiji, kako bi se ušlo u trag vozilu”, rekla je Bujišić, koja je sa svim podacima upoznala Savjet roditelja i roditelje čija se djeca svakodnevno prevoze do škole.

Prije dvije godine Opština Pljevlja donirala je ‘ladu nivu’ staru 12 godina školi u Maoču.

”Očekujem da ću uskoro ovaj problem koji sam naslijedila riješiti u dogovoru sa Ministarstvom prosvjete, a sve u cilju dobrobiti naših učenika”, kazala je Bujišić, koja je sa svim činjenicama upoznala resorno Ministarstvo, koje je obustavilo isplatu novca za prevoz djece školskim kombi vozilom, dok se ne utvrde činjenice o načinu trošenja novčanih sredstava, koja su školi godinama unazad isporučivana za gorivo za prevoz djece.

Doskorašnji direktor škole Bojan Bajčeta kazao je da je vozilo ‘lada niva’ parkirano ispred jednog servisa u pljevaljskom naselju Radosavac, kojem je predato na servisiranje.

”Vozilo je i dalje na servisu jer nadležno Ministarstvo nije izdvojilo novac za plaćanje troškova servisiranja vozila. Takođe i za opravku kombija Ministarstvo nije izdvojilo novac i ono je već nekoliko godina van upotrebe. Vozila nisu sveske ili ključevi pa da se lako izgube. Zna se tačno gdje su”, rekao je Bajčeta.

On tvrdi da je prisustvovao primopredaji dužnosti za šta, kako je rekao, postoje brojni svjedoci. G. Malidžan

Za ‘ladu nivu’ posjedujemo samo saobraćajnu dozvolu, a vozilo nikad nije stiglo do škole. Interesovala sam se za sudbinu vozila, ali za sada nikakve informacije nisaam dobila i zato sam odlučila da sve prijavim policiji, kako bi se ušlo u trag vozilu”, rekla je Bujišić, koja je sa svim podacima upoznala Savjet roditelja i roditelje čija se djeca svakodnevno prevoze do škole.

Bonus video: