Nenajavljena sanitarna kontrola u barskoj bolnici

"U inspekciji su ekipe Instituta za javno zdravlje, Komisije za intrahospitalne infekcije Kliničkog centra Crne Gore i sanitarni inspektor. Zatraženo je da se urade brisevi na Jedinici za intenzivno liječenje, Hirurgiji i Ginekologiji", ističe se u saopštenju Ministarstva zdravlja

29913 pregleda 23 komentar(a)
OB Bar, Foto: Samir Adrović
OB Bar, Foto: Samir Adrović

Po nalogu ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, a nakon ličnih razgovora sa više pacijenata ili njihovih članova porodica, danas se, bez prethodne najave, vrši sanitarna kontrola Opšte bolnice Bar, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"U inspekciji su ekipe Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), Komisije za intrahospitalne infekcije Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i sanitarni inspektor. Zatraženo je da se urade brisevi na Jedinici za intenzivno liječenje, Hirurgiji i Ginekologiji", ističe se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se dodaje da će o nalazima IJZCG, KCCG i sanitarnog inspektora javnost detaljno biti informisana.

"Ministarstvo zdravlja ranije je uputilo Komisiju za kontrolu kvaliteta rada u OB Bar s ciljem da detaljno ispita slučaj smrti porodilje koja je, nakon operacije u Baru, preminula u KCCG. Tim povodom, biće formirana eksterna, nezavisna komisija koja će se izjasniti o ovom slučaju. U isto vrijeme, ministarka zdravlja će zatražiti i stav Sudsko medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Podgorici. Ministarstvo zdravlja još jednom moli javnost da se uzdrži bilo kakvih osuda do konačnog ishoda unutrašnjih i eksternih kontrola". kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: