Liješević: Podnijeta krivična prijava protiv Carevića, nije poznato gdje su pečat i faksimil

"Već danima kancelarije u kojoj se nalaze arhiv i kancelarija direktora drže se pod ključem i direktorici i zaposlenima nije omogućen pristup istim i time je u potpunosti blokiran rad", kazala je Liješević

11096 pregleda 12 komentar(a)
Liješević, Foto: TO Budva
Liješević, Foto: TO Budva

Direktorka Turističke organizacije (TO) Budva Maja Liješević saopštila je da je podnijeta krivična prijava protiv predsjednika Skupštine TO Budva Marka Carevića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Carević je kao predsjednik Opštine Budva predsjednik Skupštine TO Budva.

Liješević navodi da Carević nije sazvao sjednicu Skupštine TO prethodne dvije i po godine i na taj način nanio štetu TO.

"Zakonska i statutarna obaveza i dužnost predsjednika Skupštine TOB-a koju po funkciji vrši predsjednik opštine je da minimum jednom godišnje sazove redovnu sjednicu Skupštine TO. Takav odnos predsjednika prema jednoj od najznačajnijih institucija u Budvi kulminirao je prije mjesec dana kada je kršenjem zakona i internih akata sazvao i održao nelegitimnu sjednicu, isključivši direktorku i stručnu službu TO Budva iz organizacije i samog prisustva na istoj", piše u saopštenju.

Liješević tvrdi da su nakon toga počeli svakodnevni upadi neovlašćenih lica, obijanje prostorija i zamjena brava, iznošenje dokumentacije pod okriljem noći, uz kulminaciju a to je obijanje sefa i otuđenje pečata i faksimila.

"Već danima kancelarije u kojoj se nalaze arhiv i kancelarija direktora drže se pod ključem i direktorici i zaposlenima nije omogućen pristup istim i time je u potpunosti blokiran rad. Takođe nije poznato gdje su odnešeni pečat Organizacije i faksimil direktora, uz osnovanu pretpostavku da dolazi do grube zloupotrebe istih", kazala je Liješević.

Dodaje da obaveze prema zaposlenima i povjeriocima, kao i sve druge programske aktivnosti kasne zbog onemogućavanja rada "kroz aktivnosti sa elementima krivičnog djela i to od strane najbližih saradnika predsjednika opštine čiji je identitet već poznat javnosti i prijavljen nadležnim organima".

Ona je pozvala nadležne institucije da promptno reaguju i odblokiraju rad TO Budva, jer, kako navodi, iz dana u dan nastaje sve veća nenadoknadiva šteta po grad, privredu i TO.

Bonus video: