propust u domu zdravlja

Ljekar u Budvi radio umjesto da bude u izolaciji, sankcionisaće odgovorne

Iz Ministarstva zdravlja pozvali sve ljekare koji rade sa kovid pacijentima da se pridržavaju svih protokola i propisa

72014 pregleda 108 reakcija 52 komentar(a)
Dom zdravlja Budva, Foto: Vuk Lajović
Dom zdravlja Budva, Foto: Vuk Lajović

Jedan od ljekara u budvanskom Domu zdravlja radio je uprkos tome što mu je određena samoizolacija, a svi koji su učestvovali u tom propustu - od menadžmenta i ljekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje - biće adekvatno sankcionisani, poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja, Slobodan Mandić, saopštio je da je taj Direktorat preduzeo sve raspoložive korake u cilju rasvjetljavanja posljednjih dešavanja u Domu zdravlja Budva.

"Shodno našim nadležnostima i propisima, zbog propusta koji su doveli do toga da ljekar kom je određena samoizolacija ipak bude na radnom mjestu u COVID ambulanti, taj kolega je momentalno po našem saznanju isključen iz procesa rada. Svi koji su učestvovali u ovom propustu, od menadžmenta i ljekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje, biće adekvatno sankcionisani."

"Pozivamo sve ljekare koji rade sa COVID pacijentima i tako se direktno izlažu virusu, radeći najhumaniji posao, da se, uprkos dobrim namjerama, pridržavaju svih protokola i propisa. I mi ljekari smo ljudi i mi se, u slučaju obolijevanja, moramo izolovati i poštovati sve propise", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Mandić.