Bečić: Sa zadovoljstvom ću predložiti da Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo ukoliko ga želi

"Umjetnici koji su svojim darom oplemenjivali i činili ljepšim živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona zaslužuju dostojanstven život i poseban odnos naše države, čije ime su proslavili daleko van naših granica"

26301 pregleda 112 reakcija 57 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik crnogorskog parlamenta, Aleksa Bečić izjavio je da će predložiti da glumica Vesna Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo.

"Sa osobitim zadovoljstvom ću predložiti da Vesna Pećanac, istaknuta glumica i supruga proslavljenog reditelja Živka Nikolića, dobije crnogorsko državljanstvo, ako to gospođa Pećanac želi", kazao je Bečić.

On je dodao da umjetnici koji su opleminjivali živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona zaslužuju dostojanstven život.

"Umjetnici koji su svojim darom oplemenjivali i činili ljepšim živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona zaslužuju dostojanstven život i poseban odnos naše države, čije ime su proslavili daleko van naših granica", napisao je Bečić na svom Tviter profilu.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević uputio je ranije danas Bečiću inicijativu za prijem Pećanac u crnogorsko državljanstvo.

Bonus video: