Filipu treba pomoć za liječenje

NVO “Izvor života” pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za liječenje šesnaestomjesečne bebe

117074 pregleda 193 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Šesnaestomjesečnom dječaku Filipu Drobnjaku iz Bijelog Polja hitno je potreban novac za liječenje u Tuskoj.

”Njemu je, kako su preporučili ljekari iz turske klinike, zbog uzrasta u kojem se nalazi i terapije zbog bolesti psihomotorna ometenost u razvoju izazvana sakupljanjem vode oko mozga, neophodno što hitnije liječenje”, kazala je njegova majka Valentina Drobnjak.

Iz Nevladine organizacije “Izvor života” su apelovali na sve ljude dobre volje da pomognu kako bi što hitnije sakupili 20 hiljada eura, koliko je neophodno samo za bolničko liječenje malog Filipa.

Kako je “Vijestima” pojasnila Valentina Drobnjak, ona se obratila jednoj organizaciji iz Herceg Novog, gdje je FIlip i rođen, a oni su je uputili na NVO “Izvor života” iz Nikšića, s obzirom na to da oni imaju iskustva u humanitarnom radu, kao i sa klinikama u Turskoj.

”Pozivamo sve ljude dobre volje, pojedince, privrednike, dijasporu da nam se pridruže u prikupljanju pomoći za liječenje, kako bi Filip što prije mogao da stane na svoje noge, za šta postoje velike šanse”, kazala direktorica NVO “Izvor života” Konstantina Nina Vojinović.

Samohrana majka Valentina Drobnjak je ispričala da su promjene u razvoju primijećene kada je bio dvomjesečna beba, kada su ljekari ustanovili da ne može da samostalno drži glavu uspravno.

”Kasnije smo išli na veliki broj pretraga, nakon čega su ustanovljeni problemi motorikom - hiperekstenzija kičme”.

Valentina Drobnjak je kazala da je živjela i radila u Herceg Novom, ali da je morala da pređe u rodni grad.

”Moja majka nam je oslobodila stan i otišla u podstanare, da bih mogla da organizujem pomoć i vježbe oko Filipa”, kazala je Drobnjak, koja trenutno nema posao, bez koga je ostala nakon porodiljskog bolovanja.

Svi koji žele da pomognu malom Filipu da što prije stane na svoje noge, mogu to da učine uplatom na ime majke Valentine Drobnjak kod Prve banke Crna Gora, na broj žiro računa: 535-0400201145668-15, ili na devizni račun kod iste banke: ME25535213050000284937

Bonus video: