Policija istražuje ko je ušao u stan ministarke Srzentić

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da legitimisana lica nisu povezana sa prethodnim događajem, u vezi čega su shodno zakonskoj proceduri od strane policijskih službenika upoznati roditelji maloljetnika kao i podnosilac prijave", objasnili su iz Uprave policije

33139 pregleda 29 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Policija istražuje ko je juče ujutro ušao u stan ministarke javne uprave digitalnog društva i medija Tamare Srzentić, što je ona i prijavila juče ujutro.

To su odgovorili Vijestima iz Uprave policije, objasnivši da je Srzentić juče Centru bezbjednosti Podgorica prijavila da je nepoznata muška osoba ušla i boravila u njenom stanu u jutranjim časovima.

"Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja i identifikaciji osobe koja je ušla u stan ministarke Srzentić. Istog dana, ministarka je prijavila da se u blizini njenog stana nalaze njoj dva nepoznata muška lica, a da jedna od njih po konstituciji i odjeći sliči osobi koja je ušla u njen stan. Ministarka je u prijavi navela da smatra da bi ova lica mogla ugroziti njenu bezbjednosti, a čije je kretanje ispratila zbog sumnje da je jedno od tih lica prethodno ušlo u njen stan", objasnili su iz UP.

Iz te bezbjednosne institucije pojašnjavaju da su pripadnici policije izašli na lice mjesta i legitimisali četiri osobe, koje su odveli u službene prostorije CB Podgorica jer kod sebe nisu imali lična dokumenta:

"Radi utvrđivanja identiteta. Utvrđen je identitet tri maloljetne i jedne punoljetne osobe, te utvrđeno da svi trenutno borave u Podgorici a da prebivalište imaju van Glavnog grada. Sa ovim licima je, na okolnosti njihovog kretanja, obavljen je razgovor. Budući da stanuju van Podgorice, sa njima je razgovor obavlje uz prisustvo službenika Centra za socijalni rad a njihovi roditelji su upoznati telefonskim putem, te je samim tim ispoštovana zakonska procedura prilikom preduzimanja radnji prema maloljetnim licima. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da legitimisana lica nisu povezana sa prethodnim događajem, u vezi čega su shodno zakonskoj proceduri od strane policijskih službenika upoznati roditelji maloljetnika kao i podnosilac prijave", objasnili su iz Uprave policije.

Srzentić je na Tviteru komentarisala taj slučaj, navodeći da informacije koje su se pojavile u medijima ne predstavljaju potpunu i objektivnu sliku o jučerašnjem događaju:

"Juče je u moj stan provalilo lice, o čemu sam obavijestila Upravu policije i o čemu se vodi istražni postupak. Nakon tog stresnog događaja, po izlasku iz stana, primjetila sam u blizini stana lica koja su pratila moje kretanje, od kojih je jedno lice na sebi imalo sličan odjevan predmet kao lice koje je provalilo u moj stan, zbog čega sam imala sumnju da su umješana u prethodni događaj. Policija je dalje preduzela radnje iz nadležnosti. Kasnije u toku dana od inspektora sam dobila informacije da se radi o maloljetnim licima, za koje ne postoji osnovana sumnja da su učestvovala u radnji koja je osnov moje prijave. Predmet koji se tiče pokušaja provale u moj stan i dalje je aktivam i inspektori Uprave policije rade na njegovom rasvjetljavanju", napisala je Srzentić na Tviteru.

Dodala je da žali ukoliko je usljed preživljenog stresa na bilo koji način uznemirila druge osobe.

Bonus video: