Oprema nabavljena ispod tržišne cijene

Menadžment Skijališta Crne Gore reagovao je na tekst “Luksuzna odijela iz prazne kase”

8072 pregleda 51 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Menadžment Skijališta Crne Gore reagovao je na tekst “Luksuzna odijela iz prazne kase”, objavljen u “Vijestima” u nedjelju. Oni su naveli da je oprema za zaposlene “nabavljena prema postupku javne nabavke u kojoj je cijena postavljana kao dominantan uslov”.

”Rukovođen željom da valjano odgovori zadatku povjerenom od strane osnivača, novi menadžment Skijališta Crne Gore je odmah po preuzimanju odgovornosti pristupio planiranju, pripremi i realizaciji poslova za koje je uvjeren da će u fazama dovesti do ostvarivanja boljeg poslovnog rezultata, boljeg korisničkog iskustva, zadovoljstva zaposlenih i pospješenja kompanijskog renomea. Navedeni efekti samo su prolazni ciljevi ove kompanije, krajnji cilj je puna valorizacija potencijala i ostvarenje rezultata koji će voditi ekonomskom boljitku sjevernog regiona i uopšte Crne Gore.

Prvi pokazatelji zimske turističke sezone govore da, uprkos brojnim ograničenjima, Skijališta Crne Gore ove godine sa opravdanjem zaslužuju titulu nosioca zimskog turizma u zemlji. Poštujući sve mjere i preporuke nadležnih institucija u vezi sa Covid19, od samog početka sezone bilježimo rekorde u posjećenosti i prodaji. Ne oslanjajući se samo na sniježne padavine i prirodne pogodnosti, kontinuirano radimo na unaprijeđenju ponude i pospješenju sadržaja za sve posjetioce ski centra Kolašin 1600. S tim u vezi, po prvi put, možemo se pohvaliti sertifikovanim ski stazama i organizacijom FIS takmičenja u kojem je učestvovalo 54 takmičara iz 19 zemalja. Zatim, organizovali smo takmičenje za KUP Crne Gore u slalomu i veleslalomu, instalirali smo pokretnu traku za skijaše početnike čime smo omogućili da veliki broj djece nauči skijanje na savremen i jednostavan način, obezbijedili smo kvalitetnu opremu za rentiranje i kvalitetnu zaštitnu opremu za zaposlene u Ski centru.

Nadalje, kao društveno odgovorna državna kompanija odlučili smo da djeci školskog uzrasta iz opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje omogućimo besplatan boravak na snijegu i korišćenje infrastrukture Ski centra Kolašin 1600. Ovaj program biće realizovan u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama. Značajni nekomercijalni učinci nisu nas omeli da zabilježimo rekordne poslovne rezultate. Naime, u poređenu sa proteklom zimskom sezonom naši prihodi su više nego udvostručeni, dok na ski rental-u bilježimo trostruko veće prihode. Prihod od skoro pola miliona eura na početku zimske turističke sezone dovoljan je garant da bilo čije zle namjere, ukoliko postoje, neće biti ostvarene.

Pozitivni iskoraci u poslovanju prepoznati su od naših posjetilaca, sredstava informisanja, zaposlenih i osnivača, ipak, sporadično se u medijima pojave nedobronamjerni naslovi, koji mogu izazvati utisak nedomaćinskog odnosa. Pažljivim čitaocima i naravno ljudima koji su imali priliku da nas posjete jasno je da vodimo račna o svakom gostu, svakom zaposlenom, ali i svakom euru koji nam je povjeren. Rukovođeni tim principima za naše zaposlene koji nerijetko rade duže od osam sati u ekstremnim uslovima, po noći i danu, na niskim temperaturama, izloženi sniježnim padavinama, udarima vjetra i mećavi, obezbijedili smo najkvalitetniju zaštitnu opremu koja je plaćena značajno ispod redovne tržišne cijene i biće korišćena, u zavisnosti od radne pozicije, između tri i pet godina. Nije na odmet podsjetiti da je navedena oprema nabavljena prema postupku javne nabavke u kojoj je cijena postavljana kao dominantan uslov.

Mišljenja naših klijenata i zaposlenih nedvosmisleno potvrđuju sve prethodno iznesene navode. Takođe, nadamo se da će u perspektivi svi prepoznati enormini rad i zalaganje koje ulažemo, čime će nam omogućiti da iz dana u dan budemo bolji i da ostvarujemo sve bolje rezultate, a krajnji cilj je Skijališta Crne Gore kao respektabilna kompanija koja upravlja zimskim centrima koji su među najboljima u Evropi”, piše u reagovanju.

Bonus video: