Nastavljeni protesti u Kolašinu: Okupljeni na sat vremena blokirali magistralu ispod Bablje grede

Kazali su da “ukoliko Dritan Abazović 4. februara digne ruku da smijeni Vladu, smijeniće sebe i poslati sebe u političku prošlost”

14888 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Sa večerašnjeg protesta, Foto: Dragana Šćepanović
Sa večerašnjeg protesta, Foto: Dragana Šćepanović

“Nijesmo ovdje da branimo bilo čije fotelje, već ono što smo glasali 30. avgusta 2020. godine”, poručili su Kolašinci sa protesta zbog incijative za formiranje manjinske Vlade.

Kao i minulih pet dana, okupljeni su u 19 sati blokirali magistralu ispod Bablje grede. Jednosatnim blokadama, kako je najavljeno, izražavaće protest i narednih dana, to jest, rekli su, “dok god bude trebalo”.

Kazali su da “ukoliko Dritan Abazović 4. februara digne ruku da smijeni Vladu, smijeniće sebe i poslati sebe u političku prošlost”.

„Nijesmo glasali za to da Dritan Abazović s Milom Đukanovićem obara ovu i pravi novu Vladu. Poručujemo onima koji se ovdje ne pojavljuju - neka se sjete zbog čega smo prošle i pretprošle godine bili na ulicama. Ako vratimo DPS na vlast, izlazićemo ponovo da branimo crkvu. Ko misli da mu nije mjesto ovdje, nek' se zapita za koga je glasao na prošlim parlamentarnim izborima. Bićemo ovdje i sjutra i preksjutra i sve dok se ne povuče incijativa za obaranje Vlade. Neka je rekonstruišu, neka rade šta god hoće, ali ova Vlada je svakako bolje od bilo koje Vlade DPS", poručeno je sa skupa.

Bonus video: