Herojski čin Alena Emšije i Pavla Spasojevića

Emšija je za "Vijesti" rekao da, kada je vidio ženu u vodi, ni u jednom trenutku nije mislio na svoj život

78898 pregleda 1525 reakcija 179 komentar(a)
Viseći most, Foto: Luka Zekovic
Viseći most, Foto: Luka Zekovic

Plavljanin Alen Emšija i policajac iz Podgorice Pavle Spasojević juče su napravili herojski čin - iz hladne Morače izvukli su sugrađanku koja je pokušala samoubistvo skokom sa Visećeg mosta.

Zahvaljujući njihovoj hrabrosti, sedamdesetpetogodišnjakinja je spašena.

Emšija
Emšijafoto: Savez izviđača Crne Gore

Prema informacijama “Vijesti”, dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica oko 11.30 sati građani su prijavili da u Morači, ispod Visećeg mosta, sredinom riječnog toka vide tijelo.

Ka mostu su upućene policijske i ekipa Hitne medicinske pomoći. Ipak, kada su stigli, na obali Morače zatekli su dvadesetjednogodišnjeg Emšiju i pozornika Spasojevića, kako sugrađanki ukazuju pomoć. Prethodno, obojica su uskočili u Moraču za njom - Emšija je prvi doplivao, a potom i Spasojević, a onda su je skupa izvukli iz vode, rečeno je "Vijestima" iz Uourave policije.

”Vijesti” saznaju da je Emšija, šetajući obalom, uskočio u vodu kada je vidio staricu, a odmah za njim to je uradio i Spasojević, koji je dotrčao sa Trga nezavisnosti.

Nakon što su je Emšija i Spasojević izvukli iz vode, ekipa Hitne medicinske pomoći odvezla je u Urgentni blok Kliničkog centra.

”Vijestima” je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je prema informacijama koje su dobili, njeno zdravstveno stanje stabilno.

Inspektorima je navodno rekla da je skočila u Moraču, željeći da okonča život.

Emšija je za "Vijesti" rekao da, kada je vidio ženu u vodi, ni u jednom trenutku nije mislio na svoj život.

"Bilo je bitno vrijeme i bilo mi je bitno samo da je spasim", kazao je on.

Bonus video: