Šesnaestomjesečni Filip u subotu putuje za Tursku

Direktorica NVO „Izvor života“ Konstantina Nina Vojinović, koja je pokrenula humanitarnu akciju i Filipova majka Valentina Drobnjak zahvalile su svim ljudima dobre volje koji učestvovali u humanitarnoj akciji

14462 pregleda 38 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sva sredstva potrebna za liječenje šesnaestomjesečne bebe Filipa Drobnjak iz Bijelog Polja, kao i za boravak porodice u Turskoj sakupljena su.

Za liječenje je bilo potrebno 20 hiljada eura a za smještaj i boravak porodice 2 hiljade eura.

Direktorica NVO „Izvor života“ Konstantina Nina Vojinović, koja je pokrenula humanitarnu akciju i Filipova majka Valentina Drobnjak zahvalile su svim ljudima dobre volje koji učestvovali u humanitarnoj akciji koja je trajala od 21. januara.

Nakon što je poslije šest dana sakupljeno 13 hiljada, preostali iznos od 7 hiljada eura uplatila je kompanije “Voli”, u kojoj je nekada Valentina bila zaposlena.

Kako je objasnila Valentina njenom sinu su ljekari iz Turske klinike, zbog uzrasta u kojem se nalazi, preporučili što hitnije liječenje.

“U pitanju je psihomotorna ometenost u razvoju izazvana sakupljanjem vode oko mozga, neophodno što hitnije liječenje”, kazala je Valentina.

Objasnila je da su promjene u razvoju primijećene u uzrastu od 2 mjeseca, kada su ljekari ustanovili da ne može samostalno da drži glavu uspravno.

”Kasnije smo išli na veliki broj pretraga, nakon čega su ustanovljeni problemi motorikom - hiperekstenzija kičme”.

Bonus video: