59 godina postojanja Ekonomskog fakulteta

Dekan te obrazovne institucije prof. dr Nikola Milović je istakao da su godinu za nama obilježili važni događaji koji potvrđuju značaj uloge Ekonomskog fakulteta
995 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti na Ekonomskom fakultetu, Foto: Zoran Đurić
Sa svečanosti na Ekonomskom fakultetu, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2019. 14:14h

Ekonomski fakultet u Podgorici pri Univerzitetu Crne Gore danas obiljeŽava 59 godina postojanja.

Dekan te obrazovne institucije prof. dr Nikola Milović je istakao da su godinu za nama obilježili važni događaji koji potvrđuju značaj uloge Ekonomskog fakulteta u razvoju visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

"Na pragu obilježavanja šest decenija od osnivanja Ekonomskog fakulteta, sa sigurnošću možemo reći da je razvoj prvog fakulteta u Crnoj Gori pratio tempo sazrijevanja savremenog crnogorskog društva obezbjeđujući najviši kvalitet obrazovanja. Ovo nasljeđe ne predstavlja breme, već podsticaj za dalje unaprijeđenje svakog segmenta rada Ekonomskog fakulteta za dobrobit budućih generacija koje će crnogorsko društvo i državu povesti putem prosperiteta", kazao je Milović.

Vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan je istakao da njihov menadžment ima uslove bolje nego radnici u državnoj upravi, pa cak i u međunarodnim kompanijama.

On je kazao da je njegov plan da kompanija izađe iz okvira Crne Gore.

"Moramo da poboljšamo ambijent. Domaći kadar radije bira da radi u državnoj upravi, nego u privatnoj kompaniji. Nedostaje nam kvalitetnog kadra", istakao je Bokan.

Nagrađeni su studenti Akademskih studija koji su ostvarili prosječnu ocjenu preko 9,5 u prethodnoj godini, kao i oni koji su na primijenjenim studijama imali preko devetke prosjek.

Nagrađeni studenti sa Ekonomije su Ivana Gazivoda, Nemanja Popović, Uroš Bošković, Milena Perović, Jelena Jovović, Tamara Perović, Slađana Maraš, Nikolina Dabetić, Jelena Matović, Milan Raičević, Aleksandra Jovanović, Anđela Vlahović, Ivana Tošković, Nikola Radanović, Nikola Vujičić, Jelena Veljković, Tamara Janketić i Milica Musić.

Nagrađeni sa Studija menadžmenta iz Podgorice su Amar Bučan, Mirjana Perišić, Danilo Šljukić, Aleksandar Bijelić, Nikola Gojković i Uroš Đurović, a sa Studija menadžmenta u Bijelom Polju Erna Babajić.

Bonus video: