Dozvoljavaju se svadbe i druge proslave uz Covid potvrde, kafići uz muziku rade do jedan poslije ponoći

"Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera"

53401 pregleda 127 reakcija 75 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uslijed sve povoljnije epidemiološke situacije, Vlada Crne Gore dodatno je liberalizovala mjere u borbi protiv koronavirusa koje će biti na snazi od 18. februara do 4. marta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Dozvoljava se održavanje svadbi, rođendana i drugih privatnih proslava uz posjedovanje COVID potvrda i obezbjeđivanje prostora od 10m2 po osobi. Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, kafeterije, hotelski restorani i slično) mogu da organizuju rad u periodu od 7 sati do jedan sat poslije ponoći uz posjedovanje COVID potvrda. Muzički program, i uživo i uz emitovanje muzike sa zvučnika, dozvoljen je tokom kompletnog radnog vremena. Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera", navodi se u saopštenju.

Bonus video: