SNP: Pozdravljamo odlazak u penziju najvećeg zaštitnika Mila Đukanovića i DPS-a

"Ne treba ni podsjećati na sve afere koje su se desile u vrijeme Milivoja Katnića, kao što su afera "Državni udar", "Koverta", "Abudabi fond" i brojne druge zbog kojih je Crna Gora trpjela štetu i zbog kojih su se naši građani godinama stidjeli"

15723 pregleda 97 reakcija 18 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) saopštila je da pozdravlja odlazak u penziju, kako navode, najvećeg zaštitnika Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS), Milivoja Katnića.

Poručuju da smatraju izuzetno vrijednim rad i zalaganje novih članova Tužilačkog savjeta (TS) koji su današnjim postupkom, kažu, zaustavili dalje urušavanje sistema vladavine prava i pravde u Crnoj Gori.

"Ne treba ni podsjećati na sve afere koje su se desile u vrijeme Milivoja Katnića, kao što su afera "Državni udar", "Koverta", "Abudabi fond" i brojne druge zbog kojih je Crna Gora trpjela štetu i zbog kojih su se naši građani godinama stidjeli. Ne treba podsjećati ni na to da je Katnić bio najveći zaštitnik šefa bivšeg režima Mila Đukanovića, za kojeg, gle čuda, za sve ove godine nije bilo ni "udaljene sumnje" da je učestvovao u bilo kakvom nepočinstvu", poručili su iz SNP.

Navode da su na ovaj način odblokirana poglavlja 23 i 24, te da Crna Gora može krenuti u potrebne reforme kako bi ispunila sve kriterijume EU.

"Jedna ružna epizoda je završena i nadamo se da sada slijedi znatno bolji period za Crnu Goru jer je konačno otklonjen jedan veliki kamen spoticanja na našem evropskom putu. Borba tek počinje, a svi koji su bili zaštićeni sad su potencijalna meta ruke pravde", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: