Uskoro oglas za Katnićevog nasljednika

Kako procedura izbora nalaže da TS sa kandidatima mora obaviti intervjue, teško je očekivati da će Specijalno državno tužilaštvo (SDT) prije 15. marta dobiti novog šefa

8451 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od sjednica TS, Foto: Boris Pejović
Sa jedne od sjednica TS, Foto: Boris Pejović

Na sajtu Tužilačkog savjeta (TS) uskoro će biti objavljen oglas za novog glavnog specijalnog tužioca (GST) jer je TS sinoć na sjednici donio odluku da se odmah traži nasljednik Milivoja Katnića.

Za GST može biti birano lice koje ispunjava opšte uslove za rad u državnom organu - Pravni fakultet, položen pravosudni ispit i najmanje 12 godina radnog iskustva kao državni tužilac, sudija ili advokat.

Oglas za novog GST trajaće 15 dana, a moraće da se sačeka i dan/dva nakon tog roka kako bi se provjerilo da li je neko kandidaturu poslao poštom.

Kako procedura izbora nalaže da TS sa kandidatima mora obaviti intervjue, teško je očekivati da će Specijalno državno tužilaštvo (SDT) prije 15. marta dobiti novog šefa.

Milivoju Katniću je nakon šest godina, sedam mjesci i 24 dana na čelu SDT odlukom većine glasova članova TS, juče konstatovan prestanak funkcije jer je uspunio zakonske uslove za starosnu penziju.

Bonus video: