Pomoć izbjeglicama Ukrajine u Bijelom Polju uručio Crveni krst, brojne i donacije građana

"Danas smo donijeli sve neophodne potrepštine za djecu, od igračaka do banjica za kupanje i sušača, ali i ćebad, posteljine, grijalice, kao i prehrambene prozivode"

3317 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Članovi Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje uručili su danas pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, koje su utočište pronašle u Bijelom Polju.

Pomoć u vidu hrane, odjeće, igrački za djecu i drugih potrebština, kako je kazao koordinator Crvenog krsta BIjelo Polje Mašan Živković obezbjeđen je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Crvenim krstom Crne Gore.

"Obezbijedili smo sve ono što je bilo potrebno izbjeglicama iz Ukrajine, a na osnovu spiska koji su nam oni dostavili. Danas smo donijeli sve neophodne potrepštine za djecu, od igračaka do banjica za kupanje i sušača, ali i ćebad, posteljine, grijalice, kao i prehrambene prozivode", kazao je Živković.

Istakao je da je Crveni krst veliku zahvalnost duguje Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Hitnoj medicinskoj pomoći, koji tradiconalno pomažu a pomoć neće izostati ni narednih dana.

Menadžer hotela „Bijela Rada“ Alen Šabanović kazao je su ljudi u Bijelom Polju još jednom pokazali koliko imaju veliko srce, ističući da se ovih dana još jednom potvrdilo da je Bijelo Polje grad velikih i humanih ljudi, od kojih su mnogi željeli da ostanu anonimni.

"Donacije pristižu iz sata u sat i zaista sam ponosan na sve sugrađane koji su još jednom pokazali humanost na djelu i koji su nam pomogli da zbrinemo sve one koji su utočište od rata pronašli u Bijelom Polju”, kazao je Šabanović. Najavio je da se očekuje dolazak još izbjeglica iz Ukrajine, ali da se još ne zna kada će stići u Bijelo Polje.

U hotel "Bijela rada" preksinoć je smješteno 14 porodica sa 36 članova, najviše žena i djece, koji su na dugi put krenuli 1. marta. Među njima je bila i povrijeđena žena, koja je odmah zbrinuta u bjelopoljskoj Bolnici.

Bonus video: