U nedjelju u Podgorici "Marš podrške Ukrajini protiv ruske agresije": "Ponesite po plišanu igračku"

"Po posljednjim podacima, od posljedica ruske invazije na Ukrajinu, poginulo je 145 djece, a ranjeno 222"

6035 pregleda 28 reakcija 15 komentar(a)
11-godišnji Saša ranjen je tokom granatiranja Mariupolja, Foto: Reuters
11-godišnji Saša ranjen je tokom granatiranja Mariupolja, Foto: Reuters

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori saopštila je danas da ukrajinska asocijacija "Dobro djelo" u nedjelju, 3. aprila u Podgorici organizuje "Marš podrške Ukrajini protiv ruske agresije".

U saopštenju se navodi da marš počinje u 14 časova, te da šetnja počinje okupljanjem kod Ukrajinske ambasade u Crnoj Gori u ulici Serdara Jola Piletića 15 i nastavlja se preko mosta Milenijum, pored zgrade Skupštine Crne Gore sve do Trga nezavisnosti.

"Apelujemo na sve koji dođu na marš, da ponesu po plišanu igračku. Planiramo da postavimo iste u blizini zgrade Skupštine i minutom ćutanja odamo sjećanje i počast našoj djeci. Po posljednjim podacima, od posljedica ruske invazije na Ukrajinu, poginulo je 145 djece, a ranjeno 222. Ovim simboličnim gestom, podsjetićemo svijet na nevinu smrt ukrajinske djece stradale od posljedica napada Ruske federacije", ističe se u saopštenju.

Iz Ambasade Ukrajine su kazali da je marš je koordinisan i obezbjeđen od strane crnogorske policije.

"Vidimo se ove nedjelje u Podgorici. Slava Ukrajini. P.S. Marš će se održati bez obzira na vremenske uslove, ali podsećamo da su najavili kišu, shodno tome, ne zaboravite kišobrane ili kabanice", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: