Raonić: Mićunović smijenjen u redovnoj proceduri koju je i on sprovodio dok je bio rukovodilac

"Incijativa je pokrenuta zbog njegovog radnog učinka i evidencije o prisustvu na radnom mjestu. Svi detalji po tom pitanju mogu po potrebi biti dostavljeni zainteresovnoj javnosti. Za urednika su neprihvatljivi u svakom ozbiljnom mediju"

25274 pregleda 10 komentar(a)
Raonić, Foto: Boris Pejović
Raonić, Foto: Boris Pejović

Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić saopštio je da je bivši urednik redakcije za spoljnu politiku TV Crne Gore Vladan Mićunović smijenjen u redovnoj proceduri.

Raonić je u objavi na Fejsbuku napisao da odluka o smjeni Mićunovića nije njegova, već da je donijeta "na osnovu hijerashijski definisanih procedura, istim onim koje je on sprovodio dok je bio rukovodioc".

"Incijativa je pokrenuta zbog njegovog radnog učinka i evidencije o prisustvu na radnom mjestu. Svi detalji po tom pitanju mogu po potrebi biti dostavljeni zainteresovnoj javnosti. Za urednika su neprihvatljivi u svakom ozbiljnom mediju", napisao je Raonić.

Dodao je i da će proces reformi Javnog servisa, "nakon decenija zagrljaja raznih partijskih i klanovskih interesa" biti "bolan i dugotrajan".

"I toga smo svjesni u rukovodstvu i novom uredništvu. Ovo nije ni prvi, a neće biti ni posljednji slučaj još jednog od kadrova koji misle da svoj prethodni profesionalni staž treba da posluži kao alibi neispunjavanju radnih obaveza. Mi smo Javni servis, i finansiramo se iz budžeta i shodno tome svi moramo imati isti stepen odgovornosti prema tom budžetu. Svjestan sam da u onom dijelu crnogorskog društva kojim dominiraju "zaslužni kadrovi" postoji osjećaj da se radne obaveze i radni učinak zamaskiraju velikim nacionalnim pričama i diskriminacijom po bilo kom od popularnih osnova. Međutim, ovdje je učinjen i dodatni napor, pa se odluka rukovodstva o smjenjivanju jedne zaposlene osobe zbog radnog učinka - smješta u kontekst navodne politike Javnog servisa kojom se relativizuje agresija na Ukrajinu, a čemu je izgleda na braniku bio gdin Mićunović", naveo je Raonić.

Direktor RTCG je kazao i da se sa Mićunovićem smo jednom razgovarao telefonom.

"Pokušava da nametne da smo koristili termine, koje Javni servis nikada nije koristio, spominje da uredništvo nije imalo primjedba na njegov rad, što su stvari na koje je teško odgovoriti poštujući kolegijalne odnose i poštovanje prema godinama, već ga ostaviti svojoj savjesti", zaključio je Raonić.

Bonus video: