"Djeca moraju biti bezbjedna"

Udruženje Roditelji: Osobe koje bombama prijete djeci moraju da odgovaraju - samo tako može da se pošalje jasna poruka

"Svakom zdravorazumnom biću je apsolutno neshvatljivo da škole i vrtići mogu postati najnebezbjednija mjesta za boravak i ne možemo da se ne zapitamo zašto je postalo toliko jednostavno napraviti opštu pometnju i haos u, ovog puta, čitavoj državi"

5025 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji
Foto: Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji u saopštenju dostavljenom medijima pozvalo je institucije nadležne za bezbjednost u zemlji da hitno pronađu rješenje za prijetnje bombama "našoj djeci" i da iskoriste sva raspoloživa sredstva da se otkrije ko stoji iza današnje, ali i prethodnih monstruoznih dojava.

"Svakom zdravorazumnom biću je apsolutno neshvatljivo da škole i vrtići mogu postati najnebezbjednija mjesta za boravak i ne možemo da se ne zapitamo zašto je postalo toliko jednostavno napraviti opštu pometnju i haos u, ovog puta, čitavoj državi", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju zbog svega što se dešava ne čude predlozi roditelja da se bojkotuje nastava u obrazovnim ustanovama sve dok se ne obezbijedi siguran ambijent za djecu i nastavnike.

"Osobe koje su se na ovaj način osmjelile da prijete našoj djeci moraju hitno da budu pronađene i da odgovaraju za ovaj, apsolutno neprihvatljiv čin, a samo tako se može poslati jasna poruka da će svi koji se usude da urade slično, biti brzo pronađeni i strogo sankcionisani. Apelujemo i na obrazovne ustanove da na vrijeme i adekvatno obavještavaju roditelje o svim informacijama koje se tiču bezbjednosti djece jer su danas, u nedostatku pravovreminih informacija, bili suočeni sa dodatnim strahom i panikom", dodaju iz Udruženja Roditelji.

Ovo udruženje je zamolilo i medije da u ovakvim situacijama objavljuju provjerene informacije kako bi se stepen panike sveo na najmanju moguću mjeru.

"Pokazalo se da upravo neprovjerene informacije doprinose dodatnom strahu i njegovom širenju. Ponavljamo: Ne dirajte nam djecu! Ali i djeca moraju biti bezbjedna", zaključuje se u saopštenju.