Adriatic Properties: Izjave Rađenovića lažne i nepotkrijepljene

Adriatic je ožalošćen, i kao crnogorski entitet i kao značajan investitor u Crnoj Gori, nedostatkom vjere u propisno sprovođenje postupaka i vladavinu prava u Crnoj Gori na koju gospodin Rađenović aludira u članku. Žalostan je i stav koji zauzima pomenuti zvaničnik, kao i činjenica što tako malo vjeruje u zemlju kojoj tvrdi da služi

14051 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

"Adriatic Propertis" reagovao je kako bi "pobiio lažne i potpuno nepotkrijepljene izjave gospodina Krsta Rađenovića"

Član Predsjedništva Socijalističke narodne partije (SNP), mještanin Svetog Stefana Krsto Rađenović rekao je da ako Specijalno tužilaštvo nastavi kao što je počelo, vrlo vjerovatno možemo doći u situaciju da svi koji su pokušali da unište Sveti Stefan, da ga privatizuju i stave u ograde, lance i žice, završe u lancima, a da dragulj Crne Gore bude slobodan i slobodarski, kao što je to oduvijek i bio.

Reagovanje prenosimo integralno.

"Iako se Adriatic obično ne bi spustio na nivo odgovora na takve senzacionalističke teorije zavjere, u svijetlu sadržaja uvredljivog članka, nažalost, neophodno je da Adriatic javno odagna neistine koje je gospodin Rađenović iznio.

Adriatic je tokom svog zakupa poštovao sve zakonske obaveze i crnogorske zakone. Bilo kakvu insinuaciju nepravičnog činjenja Adriatic-a kategorički odbacujemo, a postupci Adriatic-a su uvijek bili na izuzetnom nivou i potpuno transparentni. Bilo kakve izmjene i dopune ugovora o zakupu hotela Sveti Stefan i Kraljičina plaža i prateće dokumentacije u potpunosti su bile predmet razgovora i pregovora sa svim ovlašćenim stranama i u iste se ušlo kroz zvanične kanale.

Adriatic je ožalošćen, i kao crnogorski entitet i kao značajan investitor u Crnoj Gori, nedostatkom vjere u propisno sprovođenje postupaka i vladavinu prava u Crnoj Gori na koju gospodin Rađenović aludira u članku. Žalostan je i stav koji zauzima pomenuti zvaničnik, kao i činjenica što tako malo vjeruje u zemlju kojoj tvrdi da služi.

Adriatic je pouzdan i lojalan poslovni partner državi Crnoj Gori od 2007. godine. Obim rekonstrukcije i transformacije Svetog Stefana u svjetski luksuzni turistički rizort, koju je sproveo Adriatic, je svakako doprinio ponovnom uspostavljanju Crne Gore kao simbola luksuznog turizma. Adriatic je oduvijek nastojao da postupa u najboljem interesu lokalne zajednice Svetog Stefana, kao i Crne Gore u cjelini, i takvo postupanje je bilo u prvom planu prilikom donošenja svih odluka.

Poznato je da se određena pitanja u vezi sa zakupom hotela Sveti Stefan i Kraljičina plaža trenutno nalaze pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu, a koja se, kako je već saopšteno, odnose isključivo na tumačenje ugovora i ne odnose se na krivične postupke bilo koje vrste. Kao takva, uz poštovanje povjerljivosti tih postupaka, ona ne mogu biti predmet detaljnijih komentara od strane Adriatic-a.

Kao investitor i glavni lokalni poslodavac, Adriatic vjeruje da ima vitalnu ulogu u razvoju i Svetog Stefana i Crne Gore. Adriatic ostaje posvećen u uvjerenju da će, uprkos neutemeljenim glasinama nekolicine nezadovoljnih osoba, kao što je gospodin Rađenović, Adriatic dobiti dozvolu i podršku da nastavi svoje produktivne komercijalne odnose sa Republikom Crnom Gorom.

Adriatic i Aman su prvi entiteti koji su uložili u ovu regiju oko 150 miliona eura i posvetili značajan obim stručnosti i iskustva da Crnoj Gori daju stabilnu poziciju i vrate je na mapu, a hotelu Sveti Stefan njegov legendarni status. Adriatic Properties zapošljava u prosjeku 225 lokalnih radnika (u jeku sezone ukupan broj lokalnih radnika dostiže i 400) i želi da nastavi da čini sve što može da privuče visokoplatežne turiste u Crnu Goru. Adriatic je oduvijek imao veoma dobar poslovni odnos sa Ministarstvom turizma i svim ostalim opštinskim i državnim crnogorskim nadležnim organima. Zalaganje Adriatic-a i AMAN-a izuzetno je pozitivno pozdravljeno od strane međunarodnih štampanih medija jer smo utabali put luksuznom turizmu u regionu, privukli brojne druge luksuzne međunarodne hotelske brendove i vratili luksuznu klijentelu i poznate ličnosti u Crnu Goru".

Bonus video: