Nacionalni parkovi Crne Gore: Đukić neovlašćeno ušao u prostorije preduzeća, vršio pritisak na zaposlene

"Sjedio je sa službenicom za računovodstvo koja mu je ranije bila podređena i koja je po funkciji bila uključena u izradu Završnih računa za prethodnu godinu. I nakon upozorenja direktora Aleksandra Bulatovića da napusti prostoriju isti je to odbio"

6359 pregleda 7 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Menadžment JP Nacionalni parkovi Crne Gore saopštio je da je bivši šef Službe finansija tog preduzela, Dragan Đukić, bez dozvole Uprave preduzeća ušao u njihove prostorije.

Kako ne navodi u saopštenju Đukić je u prostoriju kabineta za finansije ušao da, kako tvrde, vrši pritisak na zaposlene povodom Završnih finansijskih računa za prethodnu godinu dok je on bio šef.

"Sjedio je sa službenicom za računovodstvo koja mu je ranije bila podređena i koja je po funkciji bila uključena u izradu Završnih računa za prethodnu godinu. I nakon upozorenja direktora Aleksandra Bulatovića da napusti prostoriju isti je to odbio. Na ovaj način se vršio direktan pritisak i uticaj kako na zaposlene tako i novi menadžment. Imajući u vidu da zbog niza finansijskih nepravilnosti i nejasnoća uočenih od momenta stupanja na funkciju, do danas, novi menadžment je preuzeo sve akcije utvrđivanja propusta kako bi se utvrdila istinitost i činjenično stanje", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je zbog nezakonitog poslovanja koje je evidentirao sadašnji menadžment predata i krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Postupak je u toku i očekujemo da nadležni inspekcijski organi uđu u preduzeće i izvrše detaljnu kontrolu i utvrde sve nepravilnosti. Ovaj postupak tumačimo kao pokušaj prikrivanja odgovornosti za sve propuste i nepravilnosti u poslovanju prethodnog menadžmenta. Novi menadžment na ovaj način prezentuje javnosti i nadležnim institucijama sa kakvim devijantnim pojavama se bori svakodnevno u ovom preduzeću", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: