Zeković optužio policiju da nije bila adekvatno pripremljena za moguće intervencije u Nikšiću

"Razrješenje načelnika CB Nikšić koji je opet pokazao da nije u službi građana i građanki Crne Gore, nego samo i jedino DF i Marka Kovačevića je neophodna mjera daljeg povjerenja i minimalnog očuvanja policijskog integriteta", naveo je Zeković

16110 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Građanski aktivista Aleksandar Zeković optužio je policiju da "nije bila adekvatno pripremljena za moguće intervencije u Nikšiću".

On je naveo da je "izostanak pripreme namjerno planiran".

"Policija nije bila adekvatno pripremljena i odlučila je da dozvoli nasilje kleronacionalista i desničara. Nije blagovremeno i na vrijeme obavila svoje pripreme i pokazala je slabost prema izgrednicima. Do probijanja zaštitne ograde nije moglo doći da je priprema policije bila adekvatna i sveobuhvatna. Izostale su i preventivne aktivnosti prema ekstremističkim političkim i vjerskim grupama koje djeluju u Nikšiću i prema granici sa Hercegovinom", naveo je u saopštenju Zeković, koji je i koordinator Građanske inicijative “21.maj”.

Tvrdi da su nikšićka Opština i nikšićka policija "ovo koordninirano izvele kako bi prekinuli i zasjenili veličanstveno, mirno i demokratsko obilježavanje 13. jula".

"Razrješenje načelnika CB Nikšić koji je opet pokazao da nije u službi građana i građanki Crne Gore, nego samo i jedino DF i Marka Kovačevića je neophodna mjera daljeg povjerenja i minimalnog očuvanja policijskog integriteta", naveo je Zeković u saopštenju.

Bonus video: