Kovačević o incidentu: Ovo nijesu izazvali Nikšićani već pojedini gosti koje niko nije dirao

"Strukture koje su omele nastup umjetnika večeras su pretvorile naš grad u mjesto kojim se širi miris suzavca i u kom večeras nije sigurno boraviti"

43842 pregleda 41 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević tvrdi da incidente u tom gradu "nijesu izazvali Nikšićani već pojedini gosti koje niko nije dirao".

"Svjedoci smo da je lokalna samouprava željela da večeras imamo jedno mirno i lijepo veče uz prigodan koncert za naše sugrađane i goste iz drugih gradova. Strukture koje su omele nastup umjetnika večeras su pretvorile naš grad u mjesto kojim se širi miris suzavca i u kom večeras nije sigurno boraviti", napisao je Kovačević na Fejsbukui.

Naveo je i da je sestru, sestrića i prijatelje i njihovu djecu "bio prinuđen da spašavam iz mirne popodnevne šetnje u koju su krenuli".

"Ovo večeras nisu uradili Nikšićani već pojedini gosti koje niko nije dirao i koji su mogli u miru da proslave praznik svih nas. Žao mi je što je zbog toga ona većina ljudi koja je došla u naš grad da u miru proslavi današnji dan ostala zasjenjena neodgovornošću pojedinaca koji su vjerovatno došli sa namjerom da ovo urade. Nadam se da će ova država u budućnosti moći da preventivno djeluje da očuva javni red i mir i da kada se lokalna samouprava ponaša odgovorno i želi da spriječi ovakva dešavanja organizujući mirne događaje i koncerte na koje mogu da dođu porodice bez brige šta će se desiti da nam omogući da to uradimo a da se ne podilazi ekstremističkim grupama sa bilo koje strane", naveo je Kovačević.

Bonus video: