Budva: "Loza" pečatirana, 250 gostiju bez doručka, prijeti isključenje struje i vode

Direktor budvanske firme „Anton BU2“ Saša Milić, koji je zakupac hotela kaže da je zbog svega toga pokrenuo tužbu kod Upravnog suda, te tražio da do okončanja postupka se donese privremena mjera i omogući rad

27359 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Turistička inspekcija zapečatila je sinoć hotel „Pod Lozom“ u blizini Autobuske stanice u Budvi.

To je četvrti put za proteklih mjesec dana, a oko 250 gostiju jutros nije imalo doručak, dok prijeti isključenje struje i vode.

To je Vijestima kazao direktor budvanske firme „Anton BU2“ Saša Milić, koji je zakupac hotela.

On je kazao da je ovo "nezapamćeni teror" koji se vrši, jer su gosti ostali u hotelu, pečat je stavljen na restoran, tako da jutros nije im mogao biti uslužen doručak.

„Imam dozvolu za rad Ministarstva za ekonomski razvoj. Zloupotrebom službenog položaja nenadležno lice je donijelo mišljenje da to rješenje ne važi“, kazao je Milić.

Dodaje da je zbog svega toga pokrenuo tužbu kod Upravnog suda, te tražio da do okončanja postupka se donese privremena mjera i omogući rad.

„Sa druge strane insistiraću na krivičnoj odgovornosti te osobe. Po informacijama sa kojima raspolažem , a koje su usmenim putem saopštene nadležnim državnim organima , firmi „Anton BU2“ ministarstvo je ponovo donijelo rješenja o odobrenju za rad. Situacija je po malo čudna da mi imamo goste , pružamo dogovorene usluge u skladu sa rješenjem koje mi je dato od ministarstva, ali ne mogu da naplatim. Uspijevamo zahvaljjujući razumjevanju poslovnih partnera , ali i zaposlenih da sačuvamo obraz svima , počevši od naše firme i završivši sa našom državom Crnom Gorom“, kazao je Milić.

Da na taj način ne postupamo, kako je kazao, siguran je da bi mediji u Crnoj Gori, ali i regionu odakle im dolaz većina gostiju bili puni natpisa o prevari i neispunjenim obećanjima vezano za smještaj i ishranu.

„Očigledno da u ovoj zemlji problem je ako neko radi ispravno, pošteno, savjesno čuvajući dignitet turističke ponude Budve i ne dozvoljavajući da nas bilo ko i uz bilo čiju pomoć reketira“, naglasio je Milić.

Problem hotela "Pod lozom” aktuelan je već više od dvije decenije i "Vijesti" su objavile ispovijest vlasnika ovog prvog privatnog hotela u Budvi , kada je otkrio da je mafija pokušala da mu oduzme hotel, a porodicu je ostavila dva puta na ulici.

Bonus video: