Srušena fasada na Kući Vujovića, iako je investitor obećao da će je "na sve načine sačuvati"

"Coinis" je investitor petospratnice na uglu Bokeške ulice i Bulevara Stanka Dragojevića

59422 pregleda 90 komentar(a)
Foto: Jelena Radulović
Foto: Jelena Radulović

Fasada na Kući Vujovića u Bokeškoj ulici u Podgorici srušena je danas, iako je investitor - firma "Coinis" iz Podgorice ranije obećala da će je "na sve načine sačuvati".

"Coinis" je investitor petospratnice na uglu Bokeške ulice i Bulevara Stanka Dragojevića.

Jedan od vlasnika i izvršni direktor te firme Anton Jurovicki kazao je ranije "Vijestima" da je plan da u budući objekat usele poslovne prostorije "Coinisa", a da je njihov uslov da se na sve načine sačuva Kuća Vujovića, ruševna zgrada u Bokeškoj, sagrađena početkom 20. vijeka u Mirkovoj varoši.

Povezani članci

15. April 2022.

Obećavaju da će sačuvati Kuću Vujovića?

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je poručio da će podnijeti krivične prijave.

"Šokiran sam viješću da je investitor poslovnog objekta u Bokeškoj srušio čuvenu fasadu kuće Vujovića. Idejnim rješenjem koje je odobrio Državni arhitekta (Glavni grad Podgorica nema veze s projektom), investitor je bio dužan da sačuva fasadu. Sjutra podnosim krivične prijave protiv njega i nadzora", napisao je Vuković na Tviteru.

Jurovicki je ranije rekao i da, osim toga što insistiraju da Kuća Vujovića bude sačuvana, njihov uslov je i da se budući objekat uklopi u postojeći ambijent i da, kako je rekao, "ne odskače od sredine".

Izvršna direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević objavila je na Tviteru video srušene fasade.

"Bokška sad. I ovo smo dozvolili. Srušena fasada kuće Vujovica za koju su investitori obecali da ce je sačuvati", napisala je Raičević na Tviteru.

Bonus video: