Idu da rizikuju život, a moraju da plate trajekt

Službenici zaštite i spašavanja Tivta, kao i dobrovoljna vatrogasna društva "Krtoli" i "Boka", koji su išli da se bore sa velikim požarom iznad Njivica, kao i do sada, morali su da plate prevoz trajektima kompanije "Pomorski saobraćaj" iz Herceg Novog koji voze na redovnoj liniji Kamenari -Lepetane i imaju monopol

26774 pregleda 72 komentar(a)
Članovi DVD "Boka" danas na trajentu "Pomorskog saobraćaja", Foto: DVD Tivat
Članovi DVD "Boka" danas na trajentu "Pomorskog saobraćaja", Foto: DVD Tivat

Društvene mreže su se usijale od komentara koji su osudili praksu da se vatrogasnim vozilima naplaćuje vožnja trajektom na hitne intervencije.

To nije praksa samo sa trajektom, već i sa tunelom Sozina kojim upravlja državna kompanija Monteput, kao i sa novootvorenim autoputem.

Službenici zaštite i spašavanja Tivta, kao i dobrovoljna vatrogasna društva "Krtoli", "Boka" i "Tivat", koji su išli da se bore sa velikim požarom iznad Njivica, kao i do sada, morali su da plate prevoz trajektima kompanije "Pomorski saobraćaj" iz Herceg Novog koji voze na redovnoj liniji Kamenari -Lepetane i imaju monopol.

Vatrogasci su se požalili "Vijestima" da posade trajekta nisu željele da isplove iz Lepetana sa ukrcanim vatrogasnim vozilima, dok nisu platili karte po cijeni od 14,5 eura za jedan protivpožarni kamion u jednom pravcu.

Vatrogasci iz Bara više puta su isticali kako moraju da plate prolaz kroz tunel Sozina, i to devet eura u jednom pravcu.

Ova praksa je kritikovana godinama, ali je i dalje na snazi.

Bonus video: