Pomorski saobraćaj: Lako je Opštini parama svih nas da dokazuje nepostojeće vrline

"Iskoristili su čelnici lokalne vlasti u Tivtu nesporazum na relaciji Služba zaštite i spašavanja Tivat – Pomorski saobraćaj kao dobar marketinški trik za političku kampanju da pokažu kako oni umiju i znaju biti kavaljeri na tuđi račun"

6790 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Povodom teksta "Opština Tivat refundira vatrogascima trošak korišćenja trajekta" reagovali su iz Pomorskog saobraćaja.

Reagovanje Pomorskog saobraćaja prenosimo u cjelosti

"Iz vrha lokalne vlasti u Tivtu odlučili su da će “refundirati trošak korišćenja trajekta Pomorskog saobraćaja koji su imali profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Tivta angažovani na gašenju požara iznad Njivica”. Odvažili su se da se pohvale da će parama poreskih obveznika, među koje spade i naše preduzeće, pokazati kako su društveno odgovorni! Pričaju o “džentlamenstvu, gospodstvenim manirima i širini”, a “olakšavaju” lokalnu kasu, umjesto svoj džep!

Dakle, populizma i demagogije im ne nedostaje. Lako je tuđim parama, parama svih nas, dokazivati nepostojeće vrline. Ali to je politika – ne bira sredstva da prikupi još koji poen makar i od vatrene stihije. Iskoristili su čelnici lokalne vlasti u Tivtu nesporazum na relaciji Služba zaštite i spašavanja Tivat – Pomorski saobraćaj kao dobar marketinški trik za političku kampanju da pokažu kako oni umiju i znaju biti kavaljeri na tuđi račun.

U tome je razlika između njih i nas – mi da bi ostvarili pozitivan rezulat moramo demonstrirati red, rad i disciplinu. Oni, ušuškani u komoditet zvani vlast, mogu sebi dozvoliti luksuz da tuđim parama demonstriraju društvenu odgovornost.

I konačno, za razliku od čelnika lokalne vlasti mi “dobre namjere” pokazujemo finansijskom disciplinom i poštovanjem propisa."

Bonus video: