Požar u Kamenarima spustio se do magistrale

Vatra sa spustila skoro do nivoa Jadranske magistrale na potezu od Kamenara prema Turskom rtu i prijeti da zahvati i jednu veću grupaciju čempresa starih nekoliko desetina godina

20670 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.08.2022. 15:49h

Požar na teritoriji hercegnovskih naselja Kamenari – Bjelske Kruševice, koji vatrogasci već četiri dana pokušavaju da obuzdaju, oteo se kontroli i spustio do Jadranske magistrale, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović.

Vjetar je razbuktao požar i vatra se proširila ka naseljima, prenosi portal Radio Televizije Herceg Novi.

Zbog opasnosti je obustavljen saobraćaj Jadranskom magistralom u Kamenarima i na Verigama, a vozila se propuštaju jednom trakom naizmjenično.

Požar koji već danima gori na Bijelskim Kruševicama i iznad Kamenara u Boki jutros se proširio dalje na sjever i vatra je zašla "dublje", u tjesnac Verige.

Vatra sa spustila skoro do nivoa Jadranske magistrale na potezu od Kamenara prema Turskom rtu i prijeti da zahvati i jednu veću grupaciju čempresa starih nekoliko desetina godina.

požar Verige
foto: Siniša Luković

Jutros je protivpožarni avion MUPa tipa "Air Tractor AT-802" nastavio da djeluje po požarištu, ali je dio gdje je vatra sada najintenzivnija, u tjesnacu Verige, van njegovog domašaja jer ovdje sa jedne na drugu obalu zaliva prelaze žice dalekovoda za Herceg Novi, pa je zbog dima i smanjene vidljivosti rizično za vazduhopov da se tu spušta nisko radi bacanja "vodene bombe".

Bonus video: