Dan uoči Montenegro prajda planiran "moleban za svetinju braka i očuvanje porodice"

"Mi živimo u vremenu nagonskog totalitarizma, gdje su grijeh, samoživost, samoljublje i lične sklonosti pojedinaca postavljene kao mjera ljubavi, istine i slobode"

17556 pregleda 42 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka za 7. oktobar najavili su "moleban za svetinju braka i očuvanje porodice" koji će se održati ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Moleban se organizuje dan uoči najavljenog Montenegro Prajd.

U saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka se navodi da je jedan od razloga organizovanja molebana "činjenica da se i u našoj državi održavaju manifestacije koje svojim djelovanjem direktno razaraju Bogom blagosloveni brak i porodicu, urušavaju tradicionalne vrijednosti".

"Nažalost, svjedoci smo da ništa tako nije devalviralo u našem vremenu kao riječ ljubav. Mnogi su razlozi za to. A jedan od njih je agresivno, nasilno i uz pomoć novca i moći nametanje novih, izopačenih sistema vrijednosti. Mi živimo u vremenu nagonskog totalitarizma, gdje su grijeh, samoživost, samoljublje i lične sklonosti pojedinaca postavljene kao mjera ljubavi, istine i slobode", navodi se između ostalog u saopštenju kojim se najavljuje organizovanje molebana.

Pozvali su sve "koji baštine tradicionalne vrijednosti, moral i vjeru na sabornu molitvu sa slavskim ikonama bez političkih obilježja, parola i transparenata".

Bonus video: