Milačić: Moramo učiti buduće generacije da grade mostove mira i ljubavi sa drugim narodima

"Danas se sa pijetetom sjećamo svih nevinih žrtava Holokausta, koje su stradale zbog drugačije nacionalne ili vjerske pripadnosti", kazao je lider Prave Crne Gore

2670 pregleda 13 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Moramo se boriti protiv mržnje koja je izazvala masovne zločine nad nedužnim civilima, starcima, ženama i djecom tokom Drugog svjetskog rata, tako što ćemo svojim primjerom učiti buduće generacije da grade mostove mira, ljubavi, poštovanja i saradnje sa drugim narodima, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milaćić.

To je poručio povodom 27. januara Dan sjećanja na žrtve Holokausta.

"Danas se sa pijetetom sjećamo svih nevinih žrtava Holokausta, koje su stradale zbog drugačije nacionalne ili vjerske pripadnosti", navodi se u saopštenju Medijskog tima Prave Crne Gore.

Milačić je poručio da nas današnji dan "podsjeća na stravične masovne zločine počinjene nad Jevrejima, Srbima, Romima i svim ostalim narodima, od strane Nacističke Nemačke i njenih saradnika tokom Drugog svjetskog rata".

"Ubijeno je širom okupirane Evrope 6 miliona Jevreja i 11 miliona pripadnika ostalih naroda u koncentracionim logorima kao što su: Aušvic, Jasenovac i drugi", kazao je Milačić.

Dodaje da je, "samo u logoru Jasenovac je prema izvještajima nezavisnih komisija, ubijeno oko 700.000 Srba, a logor je bio mjesto masovnih stradanja žena i djece".

"Razmjere Holokausta pokazuju koliko su opasne ideologije zasnovane na mržnji prema drugim narodima, kao što su nacizam, fašizam, te da se zločini počinjeni tokom Holokausta se ne smiju zaboraviti, da se ne bi ponovili", zaključio je Milačić.

Bonus video: