Podnijeće predlog da ulica u Nikšiću nosi ime Dragana Radulovića

Čuveni crnogorski dječiji pjesnik Dragan Radulović preminuo je na današnji dan (7. februar) 2002. godine

3243 pregleda 18 komentar(a)
Radulović
Radulović

Klub odbornika Demokrate - Demos - Ne damo Nikšić podnijeće Skupštini opštine Nikšić predlog da jedna ulica u tom gradu dobije naziv po Draganu Raduloviću.

Kako se navodi u saopštenju Demokrata Nikšić ta ulkica bi bila od Ulice Voja Deretića do hotela "Trebjesa", ulica koja prolazi kroz vjerovatno najljepši i najpoznatiji dio grada.

Čuveni crnogorski dječiji pjesnik Dragan Radulović preminuo je na današnji dan (7. februar) 2002. godine.

"O Draganu Raduloviću ne treba posebno govoriti, naročito ne u njegovom rodnom gradu i njegovoj Crnoj Gori, gdje nema nijednog čovjeka koji nije odrastao uz njegove stihove. Odavno je ušao u čitanke, a njegova pjesnička zadužbina mjeri se desetinama zbirki pjesama. Osim pjesništva, bavio se slikarstvom, fotografijom, a organizovao je i muzičke i književne festivale za djecu i omladinu", piše u saopštenju.

Postao je poznat i po televizijskim emisijama za najmlađe koje je uređivao

"A, koje bi se znale itekako dotaći srca mnogobrojnih gledalaca koji su ih pratili, bez obzira na godine. Takođe, dobitnik je Trinaestojulske nagrade, Nagrada oslobođenja Nikšića, 'Zmajeve nagrade', Ratkovićeve nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda za najbolje ostvarenje u oblasti umjetnosti, nagrada UNICEF-a i mnoge druge. Iza kompletnog Draganovog stvaralaštva uvijek će sijati njegova dobra duša i vedri duh, ali i briga za male ljude i njihove ne male probleme. Jer ko bi ih bolje mogao i razumjeti nego onaj koji 'neće da poraste' već želi da ostane 'vječiti dječak'", dodaju u saopštenju..

Dodaju da je izabrao je najteži zadatak.

"Da piše i stvara za djecu, ali je najljepša nagrada za trud i ljubav koju je uložio zahvalnost svakog djeteta koje je poraslo, a sačuvalo dijete u sebi, jer mu je djetinjstvo bilo obojeno Draganovim stihovima, pričama i emisijama. Nikšić, grad pjesnika i umjetnika, zaslužuje da jedna ulica nosi ime našeg velikog pjesnika, ulice kojom će koračati budući mali veliki ljudi i recitovati Draganove bezvremenske stihove, a Dragan je to svojom posebnošću odavno zaslužio", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: