IJZCG: Provjerićemo navode u vezi Pavličić, Galić zatražio provjeru dosijea svih zaposlenih

"Molimo javnost da se daljim ispitivanjima ove teme bave institucije koje su za to nadležne", naveli su iz Instituta

20914 pregleda 162 reakcija 18 komentar(a)
Institut za javno zdravlje, Foto: Luka Zeković
Institut za javno zdravlje, Foto: Luka Zeković

Institut za javno zdravlje (IJZ) saopštio je da će provjeriti "navode iz medija po pitanju sporne diplome pomoćnice direktora Miljane Pavličić shodno procedurama".

Rekli su i da je direktor Igor Galić zatražio provjeru dosijea svih zasposlenih u Institutu.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Povodom teksta: “Falsifikat u vrhu IJZ: Lažna diploma pomoćnice direktora” objavljenom u ND 'Vijesti', kao i na portalu 'Vijesti' 16.11.2023. godine izdajemo sljedeće saopštenje:

"Pravni tim Instituta za javno zdravlje Crne Gore po naredbi direktora Instituta Igora Galića provjeriće navode iz medija po pitanju sporne diplome pomoćnice direktora Miljane Pavličić shodno procedurama. Odmah po dobijanju rezultata izvijestićemo nadležne institucije i javnost.

"Kako Miljana Pavličić trenutno ne radi jer je na porodiljskom odsustvu od 06.09.2023. godine, poštovaćemo pravilo da nije kriva dok se sudskim putem ne dokaže suprotno. Ljubazno molimo javnost da se daljim ispitivanjima ove teme bave institucije koje su za to nadležne.

"Kako bi se spriječile eventualne nepravilnosti i kod ostalih zaposlenih, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore zatražio je provjeru dosijea svih zasposlenih u Institutu u skladu sa zakonom."

Bonus video: