89 torti za štićenike Doma u Bijeloj

Zaštićeni smo dječijim smijehom bolje nego što bi bili potkovicama, crvenim koncem, bijelim lukom i ostalim, jer ovo je 13. “Torta za osmjeh”
8 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2016. 10:17h

U tradicionalnoj akciji Torta za osmijeh koja je proteklog vikenda 13. put organizovana u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj štićenicima te ustanove poklonjeno je 89 torti.

Akciju tradicionalno u prvoj nedjelji marta organizuje nevladina organizacija Omladinski centar Herceg Novi.

“Zaštićeni smo dječijim smijehom bolje nego što bi bili potkovicama, crvenim koncem, bijelim lukom i ostalim, jer ovo je 13. “Torta za osmjeh”. Neki ljudi imaju strah od broja 13, od ovog broja se čuvaju raznim amajlijama. Meni lično broj 13 je srećan, a i da nije opet smo svi ovdje sigurni uz ovoliko osmjeha jedan baksuzluk nam ne može ništa", kazao je predsjednik NVO Omladinski centar Milijan Mijović.

On je uručio zahvalnicu nedavno penzionisanom direktoru Dječijeg doma “Mladost”, Borislavu Đukanoviću, koji je podržao sve njihove akcije.

Torte, u koje je utkana dobra volja, ljubav prema djeci i radost poklanjanja, donijeli su predstavnici opština iz zemlje i regiona, lokalnih turističkih organizacija, obrazovnih i ustanova kulture, sportskih udruženja, pripadnici hercegnovske policije, političkih i nevladinih organizacija, preduzeća, hotelijeri i mnogobrojni pojedinci iz Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Branka Bukovec iz slovenačkog Novog Mesta, grada pobratima sa Herceg Novim, o ove godine donijela je tortu i želje za nastavkom saradnje.

Djecu, njhove prijatelje i goste, tokom izložbe je zabavljala novska klapa Stari kapetan.

Galerija

Bonus video: