A gdje pacijenti da operu ruke?

U dijelu gdje se zakazuju CT I MR pregledi “WC za pacijente” česma nema slavinu
105 pregleda 11 komentar(a)
lavabo, KCCG, Foto: Željka Vučinić
lavabo, KCCG, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 18.07.2015. 20:04h

Toaleti za pacijente u Kliničkom centru Crne Gore su u veoma lošem stanju, a jedan od “najupečatljivijih” primjera se nalazi u dijelu Kliničkog centra gdje se zakazuju i rade snimanja, magnetna rezonanca (MR) i kompjuterizovana tomografija (CT).

U “WC -u za pacijente”, kako piše na vratima, vodokotlić ne funkcioniše kako treba, pa će oni koji se usude da nakon korišćenja toaleta puste vodu, biti u opasnosti da se potpuno skvase, jer voda ide kroz deblje crijevo, postavljeno u WC šolji.

Nemoguće je oprati ruke, jer ni lavabo nije u funkciji. Slomljena slavina je u lavabou, te je nemoguće da voda potekne sa česme. I da ima vode, u blizini nema sapuna.

Iz KC su na pitanja “Vijesti” da li je u planu rekonstrukcija toaleta, odgovorili da je u toku izrada Idejnog projekta mokrih čvorova u KC.

“Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su iz donacije, a trenutno iznose oko 200.000 eura”, saopšteno je iz PR službe Kliničkog centra Crne Gore.

Iz KCCG nijesu direktno odgovorili na pitanje da li su imali pritužbi pacijenata na stanje toaleta, već su napomenuli da je “centralna zgrada KCCG stara preko 40 godina”.

Bonus video: