Abazović: Neka blagdani rode novu nadu u univerzalne vrijednosti u našem društvu

"Blagdani su dobra prilika da se podsjetimo na svoju tradiciju, kulturu i duhovna bogatstva koja imamo i tako dodatno ojačamo multikulturalni i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori. Crna Gora od takvih osnova i polazišta nikad ne treba i ne smije da odustane”, stoji u čestitki Abazovića
706 pregleda 1 komentar(a)
Abazović, Foto: GP URA
Abazović, Foto: GP URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović čestitao je danas Badnji dan i katolički Božić svim vjernicima koji praznuju sa željom da svi ovaj praznik provedu u miru, zdravlju i radosti.

“Svim pripadnicima katoličke vjeroisposvjesti čestitam Badnji dan i Božić. Neka ovi blagdani koji simbolišu rođenje, rode novu nadu u univerzalne vrijednosti u našem društvu. U mometu kada su prisutne tenzije na nivou pojedinih religijskih zajednica svi moramo imati odgovornost u smirivanju svakih tenzija i voditi dijalog na zdravim osnovama", navodi Abazović u čestitki.

On je istakao i da moramo konstantno raditi na tome da solidarnost, zajedništvo i toleranciju prenosimo na buduće generacije i time stvorimo zdravo, moderno, evropsko i građansko društvo.

"Blagdani su dobra prilika da se podsjetimo na svoju tradiciju, kulturu i duhovna bogatstva koja imamo i tako dodatno ojačamo multikulturalni i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori. Crna Gora od takvih osnova i polazišta nikad ne treba i ne smije da odustane”, stoji u čestitki Abazovića.

Bonus video: