Abazović: Studenti su kroz istoriju uvijek bili glavni faktor progresa društva

"U današnjoj Crnoj Gori studenti ne mogu biti zadovoljni svojim položajem u društvu, kao ni ostali građani Crne Gore. U 2019. godini uslovi studiranja su jako loši, obrazovna politika na fakultetima bez jasne vizije i strategije, drugačije mišljenje na Univerzitetu se proglašva za jeres"
743 pregleda 4 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Dritan Abazović, Foto: GP URA

Kroz istoriju, uvijek kada su se dešavale krucijalne promjene u društvima i to one koje su se smatrale progresom, studenti su igrali važnu ulogu. Uvijek su bili korektivni faktor za sve anomalije društva, oni koji prvi dižu glas na nepravdu i ustaju protiv bezakonja i ludila čovječanstva, poručio je lider URA Dritan Abazović.

On je čestitao Dan studenata.

"Danas kada se prisjećamo žrtve velikog Žarka Marinovića, koji je davne 1936. godine dao život sa svojim kolegama u Beogradu ne bi li stao ludilu fašističkog zamaha u tadašnjoj Jugoslaviji, podsjećamo se i na to da su pravi studenti oni koji do svojih ideala stoje bez primjesa bilo kakvog interesa ili bilo kakve privilegije" kazao je lider URA.

Abazović se prisjetio i hrabrih studenata u Parizu i Pekingu koji su hrabro stajali pred silom i branili pravdu, jednakost i osnovna načela ljudskog dostojanstva u svakoj zemlji na svijetu.

"U današnjoj Crnoj Gori studenti ne mogu biti zadovoljni svojim položajem u društvu, kao ni ostali građani Crne Gore. U 2019. godini uslovi studiranja su jako loši, obrazovna politika na fakultetima bez jasne vizije i strategije, drugačije mišljenje na Univerzitetu se proglašva za jeres, sjutrašnjica studenata je bez velike perspektive... Oni studenti koji klimanjem glave odgovore na sva dešavanja u zemlji bivaju nagrađeni i za vrijeme i nakon studiranja. To je mantra koja vlada zemljom u svakom aspektu već trideset godina", poručio je Abazović.

Lider URA je dodao da studenti moraju pokazati svoju odlučnost u borbi da od ove zemlje naprave pristojno mjesto za svoj život, mjesto iz kojeg se neće odlaziti nakon studija već u kojem će se moći stvarati i usavršavati.

"Raduju glasovi nezadovoljstva studenata koji ne pristaju na ono što gledamo dokumentovano godinama unazad: korupcija, kriminal, nepotizam... Nadam se da će ti glasovi biti sve vidljiviji i učestaliji jer su oni pokretač svakog progresa u društvu.Dragi studenti, srećan vam vaš dan. Prisjetitite se zbog čega i u čije ime ga bilježavate. Osvrnite se na stvarnost koju živimo u zemlji i sami dajte pitanje na odgovor – Da li je ovo ono što sjutra želimo? Vi ste najmoćniji kreatori budućnosti ove države, ona je prirodno i resursno najljepša država na svijetu. Dajte svoj doprinos da učinimo i život u njoj takvim", zaključio je Abazović..

Bonus video: