AEM: Emiteri oslobođeni plaćanja naknade tri mjeseca

AEM smatra da se u ovim složenim vremenima treba društveno odgovorno ponašati i ličnim primjerom davati doprinos prevazilaženju ove teške situacije
1859 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Komercijalni i javni emiteri (RTV) biće oslobođeni obaveze plaćanja naknade za emitovanje naredna tri mjeseca, odlučio je danas Savjet Agencije za elektronske medije (AEM).

Navodi se da će obaveze ovih emitera biti umanjene za oko 80.000 eura.

Savjet je dao saglasnost da se iz sredstava Agencije izdvoji 30 hiljada eura za nabavku respiratora ili druge medicinske opreme neophodne za prevenciju širenja infekcije ili liječenja oboljelih lica od COVID-19.

AEM smatra da se u ovim složenim vremenima treba društveno odgovorno ponašati i ličnim primjerom davati doprinos prevazilaženju ove teške situacije.

"Smatramo da treba pomoći elektronskim medijima i zdravstvu u Crnoj Gori jer se, posebno u aktuelnim okolnostima, radi o sistemima od izuzetnog značaja za društvo. Oni se u novonastaloj situaciji suočavaju sa specifičnim profesionalnim izazovima, u cilju olakšanja života građana i zaštite njihovog zdravlja", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da su elektronski mediji pokazali visok nivo profesionalizma i posvećenosti prilikom informisanja javnosti o dešavanjima vezanim za širenje koronavirusa, uz svakodnevno izlaganje velikog broja novinara riziku od zaraze u funkciji istinitog i blagovremenog informisanja javnosti.

"Zbog toga, važno je da svi pokažemo solidarnost i odgovornost kako bi prevazišli izazove sa kojima se suočavamo u borbi sa COVID-19", kaže se u saopštenju.

Bonus video: