Agencija će maturantima nadoknaditi propalu ekskurziju

Taj autobus je od početka putovanja bio neispravan, neuslovan, bez klime, sa šiberom koji nije mogao da se otvori, kazala je jedna od gimnazijalki
110 pregleda 0 komentar(a)
maturanti Gimnazije, Foto: Facebook
maturanti Gimnazije, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.10.2011. 17:39h

Oko 50 maturanata Gimnazije "Slobodan Škerović" koji su u četvrtak oko 20 časova doputovali u Podgoricu, nijesu skrivali nezadovoljstvo što su umjesto da uživaju u nezaboravnoj ekskurziji veći dio vremena proveli pokraj ceste, u pokvarenom autobusu.

"Umjesto da mi je eksurzija protekla u najljepšem sjećanju za čitav život, moja generacija prisjećaće se višečasovnog stajanja kraj puta, vrućine, zagušljivosti...zbog čega je mnogima bilo loše", iznijela je svoj utisak jedna od gimnazijalki.

Autobus koji nas je na kraju preuzeo bio je još gori od prethodnog pa smo jedva stigli do granice, a uz to niko nam nije donio ni barem po sendvič.

Učenica je dodala da ne samo što su zbog toga ostali uskraćeni da, kao učenici iz drugih autobusa, obiđu Nicu i Padovu, nego su već tada mnogi bili iscrpljeni i loše su se osjećali.

"Još gore bilo je kada se autobus, po drugi put, pokvario na magistrali u blizini Dubrovnika kada smo na cesti proveli oko šest sati. Nijesmo imali gdje da kupimo hranu i piće, ni toalet, te se sve više učenika žalilo na glavobolju i mučninu. Autobus koji nas je na kraju preuzeo bio je još gori od prethodnog pa smo jedva stigli do granice, a uz to niko nam nije donio ni barem po sendvič", opisala je svoje putovanje učenica.

Došli "živi i zdravi"

Ona je dodala da su u povratku i na granici imali nekih problema, zbog čega nijesu mogli putovati preko Trebinja, a i da su nakon ulaska u Crnu Goru ponovo, po treći put morali da presjedaju.

Roditelji, prvenstveno srećni što su im se djeca vratila “živa i zdrava”, većinom su zamjerili upravi škole na njihovom, kako su rekli, nekorektnom odnosu.

Roditelji, prvenstveno srećni što su im se djeca vratila “živa i zdrava”, većinom su zamjerili upravi škole na njihovom, kako su rekli, nekorektnom odnosu prema situaciji u kojoj su se našli njihovi učenici”

"Dok su iz agencije priznali svoju krivicu i za svaki su dogovor da se taj propust, u razgovoru sa roditeljima, nadomjesti učenicima, iz uprave škole putem medija se ograđuju od svake lične odgovornosti", komentar je jednog od roditelja.

Ista stav, kako je on dodao, uprava je iznijela i na roditeljskom sastanku koji je održan prije polaska djece na ekskurziju, kada su takođe naglasili da je isključivo agencija odgovorna za sve u vezi putovanja, što je zbunilo većinu roditelja, obzirom da su oni ti koji putem tendera angažuju agenciju.

Nadoknadiće sve agencija

Iz agencije “My travel” iz Nikšića priznali su propust sa kvarom autobusa, uz obećanje da će učenicima, najvjerovatnije kraćim putovanjem, biti nadonađeno za sve što se desilo tokom ekskurzije.

Agencija je obećala da će učenicima, najvjerovatnije kraćim putovanjem, biti nadonađeno za sve što se desilo tokom ekskurzije.

Ona je objasnila da su sa problem angažovanja autobusa ovdašnjih prevoznika suočene sve turističke agencije, jer je svega nekoliko novijih, te ih je teško obezbijediti.

"Zbog toga mi uglavnom iznajmljujemo autobuse iskusnih prevoznika iz regiona, stare oko tri godine. Međutim, otežava šta nam je za to neophodno odobrenje Direkcije za saobraćaj i CTU -a, te je neophodno u saradnji sa njima, u što skorije vrijeme pronaći adekvatno rješenje za taj problem", naglasila je Radojičić Todorović.

Prošle godine sve bilo dobro

Zamjenik direktora Gimnazije Miodrag Lacmanović na optužbe roditelja ponovio je"Vijestima" da su za organizaciju puta i ispravnosti autobusa odgovorni isključivo iz angažovane agencije “My travel”, sa kojima do sada nijesu stupili u kontakt, jer će to učiniti direktor Šćekić po povratku iz Francuske.

"Agencija je izabrana regularno na tenderu, jer je ponudila najbolje uslove, a i od prošle godine smo imali dobro iskustvo sa njima", objasnio je Racmanović.

Bonus video: