Akcija u Baru: Milivoju nagrada za oazu van grada

U kategoriji pravnih lica, specijalnu nagradu je dobio hotel “Ruža vjetrova”
99 pregleda 1 komentar(a)
vrt, Zlata Orlandić, Foto: Radomir Petrić
vrt, Zlata Orlandić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.08.2017. 14:15h

Dodjelom nagrada i priznanja, Turistička organizacija Bar preksinoć je u hotelu “Princess” okončala 17. akciju Za još ljepši grad.

Od 1. juna do 1. avgusta, stručni žiri obišao je 32 pravna i 34 fizička lica koja su se prijavila za izbor najljepše terase, balkona, vrta, bašte i parka.

Nagradu za najljepši vrt u vangradskom području dobio je Milivoje Dabović iz Kruševice, a za najljepšu terasu u vangradskom području Hajrija Petović iz Kunja.

Vlasnici najljepših stepeništa su Snežana Turković, Ljiljana Maksimović i Adlija Krčiković.

Najljepše vrtove do 500 metara kvadratnih imaju Zlata Orlandić, Olga Masoničić i Zorica Kostić, a više od 500 kvadrata Draginja Peroč, Đoko i Svetlana Stanković i Miodrag Janjić.

Specijalne nagrade odlukom žirija dobili su Emir Mustafić iz Popovića i Krsto Dabanović iz Polja, a odlukom posjetilaca sajta TO Bar www.bar.travel Ljiljana Maksimović.

“Za estetiku jednog vrta, pored cvijeća, važni su i drugi elementi - masivi, drveće i žbunje, dekorativne travne površine, puzavice na zidovima i nezaobilazni vrtno arhitektonski elementi. Svi kandidati su uložili puno truda kako bi njihove bašte svojom ljepotom ostavile pozitivan utisak na komisiju i doprinijele boljem imidžu grada”, saopšteno je iz žirija.

U kategoriji pravnih lica, specijalnu nagradu je dobio hotel “Ruža vjetrova” za kontinuirani kvalitet održavanja parkovskih površina, dok su građani putem sajta TO Bar izglasali to priznanje lokalu “Cafe del Mar”.

Za lijepo uređen prostor prve tri nagrade uzeli su restorani “Lazzaro”, “Pristan“ i kafe “Moskva“, za uređene zelene površine do 1.000 kvadratnih metara hoteli “Sato“, “Lovćen“ i pansion “Casa Bianca“, a preko 1000 kvadrata hoteli “Korali“, “Sidro” i “Južno more“.

Prve tri nagrade za fizička lica bile su 300, 200 i 100 eura, a pravna lica su dobila specijalno urađene nagrade. U programu je nastupio barski bend “Akademia”, a suvenire su predstavili umjetnički atelje „Vir“, „Bonik“, „Kreativa plus“, Art&Crafts „Kadem“, Sehida Bajramović, Jadranka Sekulović, Violeta Bolmanović i Nikola Maljević.

Bonus video: